Престъпна група тарашила наред автомобили в Нова Загора

Криминалистите в Нова Загора разкриха престъпна група, извършила серия от кражби в региона. Засега са събрани доказателства за 5 кражби от автомобили, станали в периода от 7 до 21 юли.

Интересна подробност е, че в три от случаите бандитите са посегнали на автомобили от марката „Мерцедес”. Откраднати са СД-плеъри, акумулатор, аптечка, пожарогасител. От една от колите е била взета и касетка с 15 хляба. СД-плеър е бил откраднат и от лек автомобил „Форд”, а от „Опел” – акумулатор.

Моторните превозни средства са били паркирани на различни места в града, едно от тях – в близкото с. Езеро. Бандата е действала в нощните или ранните сутрешни часове.

В хода на разследването е събрана информация, че групата е автор и на други кражби, включително и на грабеж, както от автомобили, така и на най-различни лични вещи и имущество – от дърва за огрев до златен накит. Работата на криминалистите продължава. Уточнява се съучастието на всеки член на групата в престъпленията. Засега се водят досъдебни производства за кражбите от автомобилите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право