Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Шест забавачки в Пловдив се уредиха с таблети и интерактивни дъски по проект за 470 000 лв.

Шест детски градини от район „Източен“ в Пловдив ще получат за началото на новата учебна година интерактивни дъски и таблети за 467 173 лв. по проект „Растем заедно“, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съобщи райкметът Николай Чунчуков.

В петък той подписа в Министерството на образованието и науката договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“. Райкметството в „Източен“ е бенефициент на проекта с продължителност от 2 години, засягащ дейността на 6 забавачки – ЦДГ „Наталия“, ЦДГ „Лилия“, ЦДГ „Родина“, ЦДГ „Ружа“, ЦДГ „Биляна“ и ОДЗ „Щастливо детство“. Дейностите по проекта предвиждат освен набавяне на интерактивни дъски и учебни таблети, обогатяване на дидактичната и учебна среда, допълнителни занимания по български език, изобразително изкуство, музика, подпомагане развитието на творческите заложби на децата чрез посещения на културни прояви – кино, театър, концерти, подкрепа за организиране на празници, активна работа с родителите и др.

„В целевата група ще попаднат деца от 3 до 5-годишна възраст. Много се надяваме да постигнем добри резултати и да въведем успешни и устойчиви образователни практики в работата с децата от етническите групи в детските градини от района“, заяви заместник-кметът на „Източен“ Милка Тодорова-Добрикова, която уточни, че проектът не засяга деца само от тези общности, а и от други градини. „Идеята е да съдействаме за по-добро образование и приобщаване на децата в неравностойно положение“, допълни кметът на „Източен“ Николай Чунчуков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.