Хибридният спорт

Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

Шест забавачки в Пловдив се уредиха с таблети и интерактивни дъски по проект за 470 000 лв.

Шест детски градини от район „Източен“ в Пловдив ще получат за началото на новата учебна година интерактивни дъски и таблети за 467 173 лв. по проект „Растем заедно“, одобрен за финансиране по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съобщи райкметът Николай Чунчуков.

В петък той подписа в Министерството на образованието и науката договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“. Райкметството в „Източен“ е бенефициент на проекта с продължителност от 2 години, засягащ дейността на 6 забавачки – ЦДГ „Наталия“, ЦДГ „Лилия“, ЦДГ „Родина“, ЦДГ „Ружа“, ЦДГ „Биляна“ и ОДЗ „Щастливо детство“. Дейностите по проекта предвиждат освен набавяне на интерактивни дъски и учебни таблети, обогатяване на дидактичната и учебна среда, допълнителни занимания по български език, изобразително изкуство, музика, подпомагане развитието на творческите заложби на децата чрез посещения на културни прояви – кино, театър, концерти, подкрепа за организиране на празници, активна работа с родителите и др.

„В целевата група ще попаднат деца от 3 до 5-годишна възраст. Много се надяваме да постигнем добри резултати и да въведем успешни и устойчиви образователни практики в работата с децата от етническите групи в детските градини от района“, заяви заместник-кметът на „Източен“ Милка Тодорова-Добрикова, която уточни, че проектът не засяга деца само от тези общности, а и от други градини. „Идеята е да съдействаме за по-добро образование и приобщаване на децата в неравностойно положение“, допълни кметът на „Източен“ Николай Чунчуков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.