Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Тръмп (ВИДЕО)

Валери Симеонов: Нерегламентирана търговия е вкарала чумата от Турция

Главният архитект на София ще обсъжда с граждани бъдещето на центъра на града Сред темите е конкурсът за обновяване на площад „Света Неделя“

МОН затяга мерките спрямо родителите, които не пускат децата си на училище Обсъждат се дори промени в Наказателния кодекс

Бойкотират преговорите за прага на осигуровките Вдигат минималната заплата с 9,8% при 3,2% ръст на производителност­та

Продължава ремонтът по столичния булевард „Христофор Колумб“

Николина Ангелкова: Турция попада в топ 10 на пазарите за входящ туризъм за България Министърът на туризма разговаря с турския си колега

Делио Роси преди „Вадуц“: Бъдещето ми зависи от резултатите

Актьорът Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път

Дете с ротавирус в инфекциозното след плаж в Обзор

Цвета Караянчева отиде в дома на Николай Колев

Рим обяви първа миграционна победа Салвини: Вече не сме бежанският лагер на Европа

Тифозите на „Ювентус“: Кристиано, донеси ни Шампионска лига!

Празненствата във Франция отнеха два човешки живота

Срещата на 4 очи между Путин и Тръмп продължи над 2 часа

Бъчварова се срещна с Нюланд, двете обсъдиха борбата с корупцията

„Трябва да обединим действията си не само на ниво ЕС, но и на глобално равнище, за да се постигне всеобхватен и ефективен отговор на дългосрочните предизвикателства, свързани с миграционните и бежански движения“, това подчерта вицепремиерът Бъчварова по време на срещата с помощник държавния секретар на САЩ посланик Виктория Нюланд.

„Затова и вътрешните министри на ЕС, по време на последния Съвет, приветстваха решението за стартиране на всеобхватна дискусия на ниво ООН, защото тя дава възможност за приемане на споделено решение от много широк кръг държави“, поясни още българският вътрешен министър. И двете откроиха важността на комплексните и целенасочени усилия за разрешаването на конфликтите и подпомагане на политическото и икономическо развитие на страните, източник на миграция. По време на работната среща министър Бъчварова представи и мерките, които България предприема по линия на гранична сигурност и сътрудничеството с държавите-членки в рамките на Фронтекс.

Двете обсъдиха и борбата с корупцията в България. Министър Бъчварова поясни, че в края на юни тази година Народното събрание прие на първо четене проекта на Закон за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Тя представи и Концепцията на МВР за превенция и противодействие на корупцията (2016 – 2020), както и Плана за действие, който е първият секторен план за борба с корупцията, приет в съответствие с Националната стратегия. На база секторния план на МВР, подобни планове следва да бъдат приложени и от другите ведомства, поясни още тя.

Вицепремиерът представи и напредъка на България в областта на електронното управление, отворените данни и изпълнението на ангажиментите на България по линия на Глобалната инициатива за „Партньорство за открито управление, на която САЩ са съосновател. Основна цел е подобряването на обществените услуги, постигане на повече прозрачност, както и по-ефективното управление на публичните средства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.