Маскирани обраха село с камери

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки Политическите елити подкрепят региона ни, за да останат младите тук, подчерта премиерът

Въздушният трафик на летище Тегел в Берлин няма да бъде нарушен заради предстоящото утре обезвреждане на бомба

Гранати от Солсбъри открити в Сирия В освободената Източна Гута бил намерен и хлор от Германия

Румен Радев: За 1 г. армията намаля с 1000 човека, техниката остаря, нова няма

НАП търси 217 фискални инспектори Минималната заплата е 914 лв.

Решават в петък за ареста на Иванчева

Край на епохата Кастро в Куба – предизвикателствата пред новия лидер Диас-Канел (ИНФОГРАФИКА)

Братът на Меган Маркъл не е поканен на кралската сватба

Затягат мерките срещу финансирането на тероризма Намаляват прага за предплатените карти от 250 на 150 евро

Митнически служители откриха тайник зад предпазен колан на лек автомобил

Пет коли се удариха край Орлов мост

Кубинският парламент избра Мигел Диас-Канел за нов президент на страната

42% спад на чуждите инвестиции Има отлив на компании, които искат да влагат дългосрочно в икономиката

Бойко Борисов пред “Нойе Цюрхер Цайтунг”: България е ЕС, България е НАТО

Бъчварова се срещна с Нюланд, двете обсъдиха борбата с корупцията

“Трябва да обединим действията си не само на ниво ЕС, но и на глобално равнище, за да се постигне всеобхватен и ефективен отговор на дългосрочните предизвикателства, свързани с миграционните и бежански движения”, това подчерта вицепремиерът Бъчварова по време на срещата с помощник държавния секретар на САЩ посланик Виктория Нюланд.

“Затова и вътрешните министри на ЕС, по време на последния Съвет, приветстваха решението за стартиране на всеобхватна дискусия на ниво ООН, защото тя дава възможност за приемане на споделено решение от много широк кръг държави”, поясни още българският вътрешен министър. И двете откроиха важността на комплексните и целенасочени усилия за разрешаването на конфликтите и подпомагане на политическото и икономическо развитие на страните, източник на миграция. По време на работната среща министър Бъчварова представи и мерките, които България предприема по линия на гранична сигурност и сътрудничеството с държавите-членки в рамките на Фронтекс.

Двете обсъдиха и борбата с корупцията в България. Министър Бъчварова поясни, че в края на юни тази година Народното събрание прие на първо четене проекта на Закон за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Тя представи и Концепцията на МВР за превенция и противодействие на корупцията (2016 – 2020), както и Плана за действие, който е първият секторен план за борба с корупцията, приет в съответствие с Националната стратегия. На база секторния план на МВР, подобни планове следва да бъдат приложени и от другите ведомства, поясни още тя.

Вицепремиерът представи и напредъка на България в областта на електронното управление, отворените данни и изпълнението на ангажиментите на България по линия на Глобалната инициатива за „Партньорство за открито управление, на която САЩ са съосновател. Основна цел е подобряването на обществените услуги, постигане на повече прозрачност, както и по-ефективното управление на публичните средства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.