На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Огромно свлачище застрашава да откъсне родопското село Цар Калоян от света

Огромно свлачище е на път да откъсне родопското село Цар Калоян (община Куклен) от света, тъй като застрашително увеличава размера си в последните дни.

Свлачището на пътя от село Гълъбово за Цар Калоян е регистрирано още през 2014 г., когато е било с дължина от 100 метра, но сега вече разломът е нараснал с още над 50 метра. За проблема алармира кметицата на Община Куклен Мария Белчева.

„В селото живеят възрастни хора, предвиждането им е трудно и е изключително важно този свлачищен участък да бъде овладян. Към Цар Калоян има още един алтернативен път за достъп, но той е почти напълно неизползваем през зимата, защото е много стръмен и през него не могат да минат нито леки автомобили, нито линейки или пожарни при нужда, нито пък колите за доставка на хляб. Проблемът може да се реши само с изграждане на подпорна стена, но нямаме средства, а трябва да бъде изградена до края на 2016-а. Затова търси помощ от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към МС, където сме изпратили нужната документация. Получихме позитивно становище от областния управител на Пловдив Здравко Димитров, което е много важно, за да ни бъде отпуснато финансиране“, допълни кметицата Мария Белчева.

От КЦМ АД пък са поели ангажимент да финансират проектирането за изграждане на подпорна стена на свлачището към село Цар Калоян.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.