На 27 март 2019 да почерпят

Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Баби и внуци учат заедно в балканско село

Ученици и възрастни от берковското село Котеновци ще се обучават заедно да опазват природата и съхраняват традициите на родния си край. Съвместното обучение на различни поколения е част от европейски проект за развитие на селските райони.

Заедно с учители и ученици от Второ основно училище „Христо Смирненски” в Берковица кметството на Котеновци организира цикъл семинари, в които ще вземат участие деца, родители и баби и дядовци. Местните жители ще бъдат обучавани от младите хора как да пазят околната среда, а пенсионерите ще запознаят подрастващите с традициите и старите занаяти в района.

„Деца и възрастни заедно ще почистват селото, а след това бабите ще покажат на внуците си как се преде, плете и тъче на стан!”, обясни кметицата на Котеновци Венета Асенова. В селцето на 12 км от Берковица има стотина жители, десет от които са деца. Проектът ще възпитава в местните хора ценности, отговорно отношение към природата и ще създава приемственост между поколенията, казаха експерти. Взаимоучителната школа в Котеновци в момента се подготвя, тя ще отвори врати през септември и ще продължи осем месеца. Проектът се финансира с 4565 лева от Търговско промишлената палата във Враца по програма на Европейската комисия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.