Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Разследват пловдивчанин за голи снимки на малките му дъщери

5 млн. лева зад „зелената“ лъжа за Шабленското езеро Премиерът Борисов е подведен с измамата

Ясновидци на съд за черна магия

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу мъж и жена ясновидци, прибирали пари, за да развалят черна магия. 45-годишната Надежда В. и Мехмед М. (43 г.) ще отговарят за това, че са измамили 63-годишната Е. В. от село Габарево, община Павел баня, и са й прибрали 5920 лева.

През септември 2014 г. Е. В. прочела реклама във вестник, че маг Надежда умее да разваля магии, както и да въздейства енергийно от разстояние. Е. В. позвънила на посочения в обявата телефон. Вдигнала й самата ясновидка и започнала да я разпитва. Е. В. споделила, че има проблеми със сина си, както и че се безпокои за дъщерята, зетя и внуците.

Надежда заключила, че всички от семейството са станали жертва на черна магия и обещала да я развали. За целта трябвало да прави сеанси, които от разстояние да премахнат прокобата. Поискала около 6000 лева. Е. В. се съгласила и на два пъти през октомври и ноември 2014 г. пратила почти цялата сума.

За двата месеца Е. В. често звъняла на магьосницата, за да я пита как вървят сеансите, а ясновидката я препращала да се обажда на „колегата” й Мехмед, който също бил голям специалист по черна магия. През цялото време измамниците убеждавали жертвата си, че проблемите в семейството й са големи и за да й се помогне, следва да се предприемат нови ритуали, защото имало опасност всички от семейството да измрат.

В момента Надежда и Мехмед са на свобода срещу гаранции по 1000 лева. Ако вината им бъде доказана, двамата могат да получи присъди затвор до 6 години.
За измами с разваляне на черна магия вече има няколко ефективни присъди, припомниха вчера магистрати. През май окръжният съд във Велико Търново определи 2 години и 6 месеца зад решетките за врачката Марияна М.

Тя причаквала жертвите си пред поликлиника в града. Срещнала възрастна жена, заговорили се и Марияна казала на пенсионерката, че е ясновидка и усеща идването на страшни събития. До три дни дъщерята на жената щяла да бъде докарана от чужбина в ковчег, а и синът щял да катастрофира. Започнала сеанси, за да развали черната магия, за които успяла да прибере 7825 лева.

За същото престъпление 2 години и 6 месеца затвор ефективно получи 23-годишната врачка Ходжа Гюлшен. Младата жена, която вече имала условна присъда за измама в Пирдоп, успяла да излъже двама жители на Благоевградско. На строител обещала да намери затрупан от свлачище багер, за което му прибрала 6950 лв., а от пенсионерка взела 5360, за да й развали черна магия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.