Валери Симеонов за Турция: Свидетели сме на преврат, който води към диктатура

„В Турция сме свидетели на преврат, който води към диктатура”, заяви пред БТВ лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той допълни, че в момента ръководството на Турция начело с президента Реджеп Тайип Ердоган е насочило всичките си усилия към вътрешните проблеми и „разчистването на инакомислещите”.

„Те са ангажирани с мащабни чистки, изхвърлят на улицата юристи, хиляди съдии, ликвидираха и най-малките опити за съпротивление в армията. Това са едни методи характерни за „Ислямска държава”, а не за страна, която иска да се присъедини към Европейския съюз”, смята Валери Симеонов.

„В България можем да очакваме всичко. Не трябва да спираме изграждането на съоръжението по границата с Турция, България трябва сериозно да обърне внимание на въоръжаването си, да задели по-сериозни средства от до момента. Трябва да се наблегне и на добра подготовка и квалификация на контраразузнаването”, смята Симеонов.

„Със закона за вероизповеданията ние искаме да създадем преграда пред намесата на всякакви външни сили през религиите на територията на България”, каза още лидерът на ПФ.

По думите му ако този закон бъде приет всички вероизповедания ще имат срок от една година да преведат на български език религиозните книги и трудове. „В момента изповядването на исляма в страната става през повтарянето, зубренето на Корана. Горките дечица се състезават в зубрене на Коран, който не разбират”, допълва Симеонов.

Друга голяма промяна ако този закон бъде въведен ще бъде забраната за правене и получаване на дарения от чуждестранни граждани и фирми. Даренията ще бъдат забранени и на политическите партии, включително и българските. „Оставяме възможността за финансиране само от български граждани и български фирми”, аргументира се Симеонов.

Лидерът на Патриотичния фронт е категоричен, че свободата на вероизповеданията може да бъде параван за обслужване интересите на чужди държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика