В скандалното село Галиче: Двама братя в ареста за бит свидетел срещу кмета Чоков (обзор)

Двамата братя от Мездра Йордан и Георги Н. са задържани по обвинение, че са пребили свидетел по делото срещу кмета на село Галиче Ценко Чоков.
Тринайсет свидетели са разпитани по досъдебното производство, образувано за побоя над 30-годишния Цветомир Петров Таралански, съобщиха от районната прокуратура в Бяла Слатина. Търсят се свидетели и очевидци, разглеждат се записи от видеокамери.

Цветомир Петров, наричан от познатите си Цоло, пострадал в нощта срещу четвъртък в заведение на автогарата. Малко след 3 ч пред заведението спрял автомобил, от който слязъл Спас, големият син на Ценко Чоков, в компанията на двама мъже с бухалки. Щом влезли в заведението, двамата се упътили към Цоло и започнали да го налагат, докато загубил съзнание.

Очевидци на нападението незабавно подали сигнал на спешния телефон 112. Пристигнали полицаи и Бърза помощ, която откарала пострадалия в белослатинската болница. Животът му е вече в безопасност.

„Биха ме, защото имам стари спорове с тях, чупих тяхна кола, блъсках я”, заяви пред Нова телевизия Таралански. Негови познати твърдят убедено обаче пред „Труд“, че той си пати, защото е свидетел на обвинението в процеса срещу кмета.
Полицията още от нощта на инцидента изяснява причините за него.

Тя проверява и версия, че Таралански е дължал от близо две лета пари на двамата брата, които са на 35 и 38 години, но са познати в Мездра, където живеят като „нехранимайковци“.

Съпругата на Ценко Чоков - Цветелина Нелова, е категорична: „Това момче не се води свидетел в обвинението срещу Ценко. Искат да унищожат нашето семейство!“ Жената заявява, че в нощта на насилието синът й Спас си е бил у дома. Самият Ценко е в ареста по обвинение за лихварство и рекет.

Междувременно от областната дирекция на МВР във Враца съобщиха, че началникът на РПУ в Бяла Слатина главен инспектор Красимир Йончев е подал оставка. Засега не се посочват мотиви, но се смята, че той търпи критики от София за непрестанните скандали и саморазправи в Галиче.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право