Задържаха четирима мъже при спецоперация за разпространение на детска порнография

Бургаската художничка Райна Рачева на 80 Основателката на култовата Школа за детски мозайки празнува рожден ден след броени дни

Спецсъдът определи 40 000 лева гаранция за кмета на Несебър Николай Димитров

Руският посланик: У нас все още гледат на България като държава на духа Не виждаме заплаха за интересите на Русия, която да идва от Балканите, каза Анатолий Макаров

Откриха 30 мигранти в камион в Северна Македония

Шофьор алкохолик отива за 17 месеца зад решетките

Илиян Илиев остава управител на ВиК-Шумен

Жители на три села блокираха пътя Перник – София заради водния режим

Бургас с нов паркинг за 50 коли

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Рашидов: Мюфтийството да се ангажира с ремонта на „Баня баши“

„Уважавам всяка религия – да не правим политика от вярата“, призова министърът на културата Вежди Рашидов днес по време на парламентарния контрол. Повод за думите му станаха упреци на депутати за реконструкцията на две джамии – „Баня баши“ в София и „Макбул Ибрахим паша“ в Разград.

Джейхан Ибрямов попита кога ще бъде ремонтиран куполът на „Баня баши“, в който сее образувала пукнатина след земетресението в Перник през 2012 година.

”Когато стана земетресението в Перник, обходих всички паметници на културата. Тогава се появи една голяма пукнатина и опасност да погуби хората под купола, затова направихме едно скеле отвътре. Джамията „Баня баши” е собственост на мюфтийството”, каза министър Рашидов и уточни, че според закона собственикът на сградата трябва да я поддържа и обеща да направи нова проверка. „Ще изпратя инспектората и ако собственикът не намери програма да ремонтира, ще поставя въпроса пред правителството“, заключи културният министър.

Рашидов увери, че Министерство на културата е ангажирано със съхраняването на джамията „Макбул Ибрахим паша“ в Разград като паметник на културата с национално значение и подчерта, че ангажиментът за финансиране на дейностите е на турската страна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.