Атентатът в Мюнхен: Много убити и ранени в ресторант на "Макдоналдс" в мол

Въоръжен мъж е влязъл в  търговския център "Олимпия" и е открил стрелба по хората. По първоначални данни беше съобщено от различни агенции, че 15 човека са били убити. Мюнхенската полиция потвърди засега за смъртта на трима души и множество ранени.

От полицията заявяват, че става въпрос за нещо голямо, но не дават подробна информация за случващото се. Все още не е сигурно дали става въпрос за терористична атака. Мюнхенската транспортна служба е спряла всички видове транспорт в града и околията. 

"Чух много изстрели. Не мога да кажа колко, но бяха много", казва служител на мола. Някои работници още са блокирани в сградата и се крият, съобщават от Reuters. Германската полиция съветва хората да стоят по домовете си, защото има опасност от самоубийствен атентат в града. По последна информация стрелецът не е задържан.

Българското министерство на външните работи, обяви, че поддържа връзка с посолството в Берлин и с дипломатическите представителства в страната. Засега няма данни за пострадали българи.

Търговският център "Олимпия" е построен през 1972 в близост до Олимпийския стадион. Лятната Олимпиадав града беше помрачена от терористична атака, при която загиват 11 израелски спортисти и германски полицай.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят