Спас Гърневски: Няма да има предсрочни избори, ГЕРБ ще управлява още два мандата Разполагаме с информация, че БСП участва в организацията на протестите, каза депутатът от мнозинството

Държавата готви нови мерки за безопасност на асансьорите

Сайтът на парламента е недостъпен

Гърците отбелязаха 45-тата годишнина от бунта срещу хунтата

Волен Сидеров: Каракачанов също да подаде оставка, да започнем на чисто И двамата с Валери Симеонов изгубиха връзката с реалността, заяви лидерът на "Атака"

Жена се взриви край контролен пункт на полицията в Грозни

Дуейн Джонсън – Скалата изненада посетителите на фитнес зала

Легенда за пиратско съкровище в пещера подлудява иманяри Отварят остров Свети Иван за туристи

Финландия пита Русия дали заглушава GPS навигацията в Арктическия регион

Откриха уникално изображение на Иисус Христос в пустинята Негев

Старозагорско село отбеляза за 12-и път Празника на райската ябълка

Фермери премериха сили в картинг турнир (СНИМКИ)

Правителствената армия превзе последния бастион„Ислямска държава“ в южна Сирия

Руснак може да поеме ръководството на Интерпол

Политическият психолог Антоанета Христова: Зад всеки протест има сценарий

Михаил Миков: България може да се превърне в убежище за хора, заради случващото се в Турция

Има заплаха за България заради случващото се в Турция. Ситуацията там като минимум може да усили не само мигрантската вълна, за което турските власти дават гаранция, че няма да се случи, но може де превърне България в едно убежище за хора, които искат да избягат от това, което се случва в Турция. Това каза пред БТВ бившият лидер на БСП, днес член на Националния съвет Михаил Миков.

„При нас има хора с двойно гражданство, българско и турско, има свързани семейства, 25 години тези хора по определени начин там са се интегрирали. Сега, ако почувстват някаква заплаха, най-естествено е да потърсят по-спокойно място там, където са се родили техните деди, бащи”, каза Миков.

Реакцията на българския кабинет е стандартна, но тя не може да гарантира развитие на процеси, които са и извън България. Ние сме твърде малки, за да можем да намерим собствени решения, допълни още социалистът.

Турция е типичен пример за доминиране на сигурността над свободата, крайно ограничаване, очевидно Турция тръгва по друг път, коментира Миков.

„Турция търси друг път от тези признати европейски демократични ценности, от разбирането за свобода на личността и този път се налага от официалната политика днес – с извънредното положение, уволненията, чистките. Опитът за преврат беше един повод за определени действия, които се подкрепят от обществото. Официалните власти имат сериозна обществена подкрепа т.е. това общество иска такъв подход”.

В коментар на стрелбата в Мюнхен, Миков каза, че немските тайни служби са в Мюнхен, службите за сигурност там са силни, системата е добра, мястото е спокойно и това е богата провинция на Германия. Но това може да се случи навсякъде.

„Всички се занимават с ретро активната оценка – подход – мерки, а встрани остават дълбочинните причини за тези огромни противоречия, които съществуват в света, в отделните общества, индивидуализмът който беше превърнат в ценност”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.