Темида в Търново отказа дело за 25 000 лева срещу ВСС

Предлагат ни нови Ф-16 блок 70

Българските и румънските военновъздушни сили участваха в съвместна летателна тренировка „Blue Bridge – 2018”

Велосипед притиснал и задушил 10-годишното дете, открито в асансьор

Цецка Цачева: Нямам предложение да стана посланик в Черна гора Не е обсъждано да поема пост в Конституционния съд, заяви правосъдният министър

Орбан иска „Турски поток“ да стига до Унгария Будапеща чака газ по тръбата към 2022 г.

Вдигат пенсиите с 5,7% от юли 2019 г. (обзор) Много хора имат куп партиди в частните фондове, защото фирми не внасят осигуровките

С тържествен водосвет откриха новата съдебна година в Бургас

Всяка вносна храна само със сертификат Документът ще се издава от контролния орган в държавата, където е произведена

КФН заличи „Лев Инс брокер“ от регистъра на застрахователните брокери

БАБХ: Вандализъм е упражнен срещу ветеринарните власти в Ямбол

Община Свищов реализира проект по Програма „Красива България“ за близо 200 000 лева

Красимир Каракачанов: Юридически съветник е заблудил президента за указа за освобождаване на Маринов

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 септември 2018

Румен Петков: АЕЦ „Белене“ трябва да бъде построена

Повдигнаха обвинение на асеновградски бизнесмен за опит за убийство на полицай

Окръжна прокуратура–Пловдив повдигна в събота обвинение на 50-годишния асеновградски бизнесмен Димитър Басамаков за опит за убийство на полицай по време на посещение на служители на реда в дома му на улица „Ивайло“ в петък. Синът на дългогодишния директор на местното предприятие „Асенова крепост“ Захари Басамаков е направил опит да убие единия от полицаите, стреляйки по него с незаконен пистолет „Макаров“. За това деяние му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал.2, вр. ал.1, т.6, вр. чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс, за което предвиденото от закона наказание е от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

След последвала стрелбата съпротива Димитър Басамаков е бил задържан и отведен в полицейското управление. От местопрестъплението са били иззети използвания от обвиняемия пистолет „Макаров“ и 2 пълнителя за него с по 7 патрона във всеки. Полицейският служител, по когото обвиняемият е стрелял, не е пострадал от стрелбата. При извършено в дома на обвиняемия претърсване и изземване са били намерени и иззети над 70 бойни патрона, арбалет и харпун, както и тревна маса и бял прах – най-вероятно наркотични вещества.

С постановление на наблюдаващия прокурор Димитър Басамаков е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои в Окръжен съд-Пловдив да бъде внесено искане за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 50-годишният мъж е разведен, но има 23-годишни близнаци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.