"Дортмунд" продължава да вилнее с покупки - Гомес е поредното попълнение

"Борусия Дортмунд" продължава политиката си да привлича германски футболисти това лято. Според турските медии „жълто-черните“ вече са се разбрали с "Фиорентина" относно трансфера на Марио Гомес.

31-годишният нападател не успя да се наложи на „Артемио Франки“ и затова през миналия сезон бе преотстъпен на" Бешикташ". Там той се изяви много силно и завърши сезона в Суперлигата като голмайстор с 26 попадения, а отборът му се поздрави с шампионската титла.

Въпреки това "Фиорентина" не смята да разчита повече на бившия ас на "Байерн" Мюнхен, който по всичко личи се е ориентирал към завръщане в родината си. По-рано към него имаше интерес от страна на "Волфсбург", но до преговори не се стигна.

Изданието в южната ни съседка „Хюриет“ твърди, че Гомес вече е договорил личните си условия с Дортмунд и сега се чака сделка между немците и "Фиорентина".

Ако Гомес премине при „жълто-черните“, то той ще стане 5-ият германски футболист, който тимът привлича това лято. По-рано на „Сигнал Идуна Парк“ акостираха Андре Шюрле, Марио Гьотце, Себастиан Роде и Яник Бандовски. Дортмунд е един от най-активните играчи на трансферния пазар, като се подсили още с Марк Бартра, Рафаел Герейро, Микел Мерино, Усман Дембеле и Емре Мор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят