„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Борисов: Само с ракети и кораби не се постига спокойствие (вижте цялото изказване)

Упрекът ми изцяло е бил винаги към политиците, защото тази политика, която се води последните години в света, няма да доведе до нищо добро. Това каза пред журналисти в Резово премиерът Бойко Борисов.

„Имах възможност да разговарям и с лидерите и в Иран, и в Узбекистан, и в Азарбейджан. Само с ракети и с кораби не се постига спокойствие. Войната не може да гарантира мир и за съжаление излизам прав”, каза Борисов.

„Преди година си спомняте, когато настоявах да се спре не само балканският път, а да се блокира Европа и да се влиза само пред официалните КПП. Виждате цялата предизборна кампания на Доналд Тръмп е точно върху това изградена. Много държави в момента виждате Австрия и Унгария правят граници, което за мен е глупост, защото тук трябва да е границата. В Гърция трябва да е границата, Финландия трябва да е граница. Външните граници да се укрепят, а не вътре да си правят граници в Европа, защото какво ще стане”, попита премиерът.

„Ние сме лоялен член на НАТО и ЕС, но на нивата, които ние участваме, всеки от нас си казва истината, това, което считаме за правилно, пък накрая макар и късно се приемат нашите предложения”, каза още Борисов.

„Каквито и мерки да взимаме по границата, много зависи от Турция да продължи да изпълнява ангажиментите си към нас, както и ние към тях“, заяви премиерът във връзка със ситуацията в Турция. Той увери, че границата се пази от кораби топ 3 в Европа. „Имаме готовност да подсилим границата с още хора. Но в случая това считаме с ръководителите на служби и щабове, с министър Ненчев за достатъчно“, коментира Борисов. 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.