26 пострадали заради поледиците са приети в Пирогов

Пентагонът планира мащабни изпитания на бойни лазери

„Комай ни лъжат тия синковци” 110 години от рождението на Никола Вапцаров

Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Турция е затворила над 2,250 институции при чистките след опита за преврат

В нова тактика срещу предполагаеми организатори на опита за преврат, в събота Турция обяви че е затворила повече от 2,250 социални, образователни и здравни институции и учреждения, които твърди, че представляват заплаха за националната сигурност, пише The Japan Times.

Президентът Ердоган остро разкритикува западните държави, че изразяват загриженост за възможни нарушения на човешките права в мащабните чистки, които проведе правителството, след проваления военен преврат от 15 юли, при които най-малко 10 хил. души бяха вкарани в затвора, а други 60 хил. изхвърлени от работните си места.

„Ние сме задължени от дълга си да предприемем тези мерки. Нашите западни приятели са неспособни да погледнат на нещата по този начин. Не мога да разбера защо.“, заяви Ердоган. „Оставам с впечатлението, че ще го проумеят само когато политическите лидери на Турция са убити, и след това ще започнат да танцуват от радост“.

Турция обяви тримесечно извънредно положение и арестува или освободи от длъжност десетки хиляди хора от военния апарат, съдебната и образователната система и ред други институции. Турските лидери твърдят, че поддръжници на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен са инфилтрирали държавния апарат и набират лоялисти в голяма мрежа от частни училища, като част от сложен дългосрочен план да поемат контрол върху страната. Гюлен от своя страна отрече каквато и да е връзка с опита за преврат.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.