Близко до БСП движение събира подписка "Мая Манолова - президент"

Движение „Модерна България“, чиито активисти бяха кандидати в листите на БСП, започва подписка за "гражданска номинация на омбудсмана Мая Манолова за предстоящия президентски вот".

"Акцията стартира утре, 25 юли (понеделник), от 11.00 ч., когато първата масичка за подписката ще бъде разположена при метростанция „Сердика“ (входа откъм сградата на „Булбанк“). Подписи ще се събират на още няколко места в София и други градове, както и от мобилни граждански групи", съобщиха от "Модерна България".

Според организаторите целта е за три дни да бъдат събрани три хиляди подписа в подкрепа на участието на Манолова на вота "като граждански кандидат за президент, подкрепен от широка коалиция от леви, прогресивни и центристки партии и граждански организации".

Подписката ще бъде връчена лично на Манолова до края на седмицата.

„Ще направим нашата гражданска номинация с пряка подкрепа от гражданите. Защото България има нужда от президент, който обединява и е силен глас в защита на хората, какъвто Мая Манолова е доказала, че може да бъде“, обясни председателят на Движение „Модерна България“ Борислав Цеков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика