Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Бизнесът отмени протеста срещу поскъпването на тока Той щеше да се проведе на 28 февруари т.г.

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

Илияна Йотова връчва български документи на сърбин, спасител от Лим

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

С пищно дефиле и предложение за брак завърши XIX Международен фолклорен фестивал във Велико Търново

С пищно и пъстро дефиле, тържествен концерт и предложение завърши XIX Международен фолклорен фестивал във Велико Търново. В продължение на 8 дни старата столица бе сцена на атрактивни изпълнения на музиканти и певци от България, Бразилия, Мексико, Чили, Колумбия, Тайван, Белгия и САЩ. Те показаха най-доброто от своя репертоар по централните улици на старопрестолния град и на сцената на Летния театър.

Своеобразният финал на Международния фолклорен фестивал започна още в следобедните часове със сиеста по главните улици на Велико Търново. Пред публика от повече от 2000 великотърновци артистите изнесоха впечатляващ тричасов концерт. Голямата изненада бе поднесена накрая – на сцената на Летния театър младият Бисер поиска ръката на своята приятелка Даниела. Предложението за брак и положителният отговор от дамата предизвикаха бурни аплодисменти от зрителите и от всички над 200 участници във фестивала.

Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев поздрави организаторите, партньорите и изпълнителите. Той подчерта, че Международният фолклорен фестивал има своя значим принос в утвърждаването на старопрестолния град като културна столица на Балканите.

Любимци на великотърновската публика със своите изпълнения станаха мексиканците. Ръководителят на групата получи като подарък художествено произведение с български мотиви. Картината бе връчена от президента на Международния фолклорен фестивал Емил Павлов.

Организатори са Фондация „Международни фолклорни фестивали”, Община Велико Търново и Националната секция на CIOFF /Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства/ в България. За първи път събитието се провежда под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.