С пищно дефиле и предложение за брак завърши XIX Международен фолклорен фестивал във Велико Търново

С пищно и пъстро дефиле, тържествен концерт и предложение завърши XIX Международен фолклорен фестивал във Велико Търново. В продължение на 8 дни старата столица бе сцена на атрактивни изпълнения на музиканти и певци от България, Бразилия, Мексико, Чили, Колумбия, Тайван, Белгия и САЩ. Те показаха най-доброто от своя репертоар по централните улици на старопрестолния град и на сцената на Летния театър.

Своеобразният финал на Международния фолклорен фестивал започна още в следобедните часове със сиеста по главните улици на Велико Търново. Пред публика от повече от 2000 великотърновци артистите изнесоха впечатляващ тричасов концерт. Голямата изненада бе поднесена накрая – на сцената на Летния театър младият Бисер поиска ръката на своята приятелка Даниела. Предложението за брак и положителният отговор от дамата предизвикаха бурни аплодисменти от зрителите и от всички над 200 участници във фестивала.

Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев поздрави организаторите, партньорите и изпълнителите. Той подчерта, че Международният фолклорен фестивал има своя значим принос в утвърждаването на старопрестолния град като културна столица на Балканите.

Любимци на великотърновската публика със своите изпълнения станаха мексиканците. Ръководителят на групата получи като подарък художествено произведение с български мотиви. Картината бе връчена от президента на Международния фолклорен фестивал Емил Павлов.

Организатори са Фондация „Международни фолклорни фестивали”, Община Велико Търново и Националната секция на CIOFF /Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства/ в България. За първи път събитието се провежда под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини