Юбилеен панаир събира занаятчии от цялата страна в Морската градина

В най-отпускарския месец август Морската градина във Варна ще се превърне в ателие на открито, в което ще творят занаятчии от цялата страна. В рамките на 20-ия Международен панаир на занаятите и изкуствата от 1 до 21 август на алеите ще работят и ще излагат свои работи автори, работещи в областта на дърворезбата, иконописта, керамиката, художествения текстил, рисуваните стъкло и коприна, както и майстори на чанове, уникални кукли и народни носии.

Панаирът ще бъде открит с концерт на Деси Добрева и Фалклорен ансамбъл "Варна", а в чест на юбилейното му издание ще има и интересни придружаващи изложби. В "Къщата на майсторите" варненци и гостите на града ще видят експозиция на утвърдени художници от 7 европейски страни, САЩ и Корея.

На живо уменията си ще представят и родни и италиански каменоделци в рамките на проекта "Красотата на камъка", реализиран под патронажа на директора на Италианския културен институт в София Луиджина Педди. За участниците ще има конкурси с награди за млади живописци и скулптори, за произведения на изкуството "Уникати", а на финала ще бъде избран и най-добрият сувенир. Шанс за изява ще получат и на най-малките чрез проекта "Слънца рисуват слънца". Специален акцент тази година ще бъде поставен и върху църковните изкуства, на които ще бъде посветена кръгла маса. Финалът на панаира ще е вкусен - с кулинарна изложба и представяне на отбрани вина на популярни наши винопроизводители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини