„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

„Лацио“ лети към Шампионската лига

Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

Бившият ни посланик в САЩ: Турция не би се лишила лесно от партньорство с Щатите

Според бившия ни посланик в САЩ Елена Поптодорова в контекста на събитията в Турция за България е изключително важно да има предсказуемост на движението по границата с южната ни съседка, както и нормално партньорство в рамките на НАТО. Пред БНТ Поптодорова заяви, че значението на Алианса е нараснало значително при днешните условия. Тя подчерта, че отношенията САЩ -Турция винаги са били от особена значимост, най-вече заради географската близост на Турция до регион, в който САЩ имат интереси.

“Отне доста време да се признае, първо под сурдинка, а напоследък и явно, за проблеми в тези отношения – говоря за признаване от американска страна. И същевременно едно безкрайно внимание, безкрайна предпазливост за непресичане на някаква линия, някаква черта, отвъд която вече тези отношения могат да бъдат официално изострени. Америка не иска това, дори заради ролята на Турция и в Сирия, и в борбата срещу “Ислямска държава” – посочи Поптодорова – “Инджирлик” е ключова база, но виждате и Турция. Турция също не би се лишила така лесно и бързо от съюзничеството си със САЩ. Имахме едно кратко решение за “Инджирлик”, което се ревизира. Освен това – какво да говорим – Турция знае много добре, че така може да разиграва карти върху масата. Това бързо сближаване, което ние сме виждали исторически, значи тези две империи, те много добре преценяват кога да са в брак по интереси и кога да са в развод.”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.