Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

С близо 3 млн. лв. се вдига Бюджет 2016 на Община Пазарджик

С близо 3 млн.лв. ще се увеличи бюджетът на Община Пазарджик за 2016 г., предвижда проектът за актуализацията му, който ще бъде гласуван на предстоящото заседание на местния парламент. Първоначалната рамка от 60 433 591 лв. ще нарасне на 63 296 457 лв. Увеличението пък се дължи на по-голямата целева субсидия и компенсациите за транспорт със 740 328 лв., трансфери между бюджетни сметки от и за министерства и ведомства – в това число и от ПУДООС за изграждане на депо за отпадъци в размер на 2 483 624 лв., както и на ръст на собствените приходи в размер от 326 237 лв. Актуализацията на общинския бюджет отчита и увеличената субсидия от 150 000 лв. за спортните клубове и увеличението на извършените разходи по придобиването на нови обекти и извършени основни ремонти за 727 493 лв.

Освен новата рамка на бюджет-2016 местните старейшини ще гласуват на предстоящото заседание на ОбС и предложението на кмета Тодор Попов за актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Това се налага заради проявен инвеститорски интерес към 11 урегулирани имота, а очакваните приходи от продажбата им възлизат на 236 000 лв. Става дума за 5 имота на ул. “Рила” и “Верила” в квартал “Изток” на Пазарджик и по два в селата Звъничево, Сарая и Пищигово. За продан е обявен и имот от общинския поземлен фонд в землището на село Юнаците, за който се чакат приходи от 40 000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.