Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

С близо 3 млн. лв. се вдига Бюджет 2016 на Община Пазарджик

С близо 3 млн.лв. ще се увеличи бюджетът на Община Пазарджик за 2016 г., предвижда проектът за актуализацията му, който ще бъде гласуван на предстоящото заседание на местния парламент. Първоначалната рамка от 60 433 591 лв. ще нарасне на 63 296 457 лв. Увеличението пък се дължи на по-голямата целева субсидия и компенсациите за транспорт със 740 328 лв., трансфери между бюджетни сметки от и за министерства и ведомства – в това число и от ПУДООС за изграждане на депо за отпадъци в размер на 2 483 624 лв., както и на ръст на собствените приходи в размер от 326 237 лв. Актуализацията на общинския бюджет отчита и увеличената субсидия от 150 000 лв. за спортните клубове и увеличението на извършените разходи по придобиването на нови обекти и извършени основни ремонти за 727 493 лв.

Освен новата рамка на бюджет-2016 местните старейшини ще гласуват на предстоящото заседание на ОбС и предложението на кмета Тодор Попов за актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Това се налага заради проявен инвеститорски интерес към 11 урегулирани имота, а очакваните приходи от продажбата им възлизат на 236 000 лв. Става дума за 5 имота на ул. „Рила“ и „Верила“ в квартал „Изток“ на Пазарджик и по два в селата Звъничево, Сарая и Пищигово. За продан е обявен и имот от общинския поземлен фонд в землището на село Юнаците, за който се чакат приходи от 40 000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.