Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Тестват системата за електронни винетки в продължение на три дни

Над 1 млрд. евро инвестиции „на зелено“ очакват в „Тракия икономическа зона“

Пловдив е най-високо индустриализираният регион в страната в момента, твърди зам.-кметът Стефан Стоянов

Над 1 милиард евро инвестиции „на зелено“ се очаква да бъдат привлечени през следващите 10 години в „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ) край Пловдив – както в разширяване на съществуващите, така и в нови предприятия, съобщи Стефан Стоянов, зам.-кмет по бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество.

В ТИЗ се предвижда и разкриването на 30 000 нови работни места, като целта е поне 1/3 от тях да са за инженери и специалисти висшисти. През последните 18 месеца в ТИЗ са привлечени над 100 млн. евро инвестиции, наситеността на откриване на работни места е изключително висока, а безработицата в региона непрекъснато намалява. „Тракия Икономическа зона“, която обединява 6 индустриални зони и 9 общини в Пловдивска област, се е превърнала в запазената марка на новата индустрия на региона с над 100 компании (80% чуждестранни), над 17 000 работни места и 1,1 млрд. евро инвестиции „на зелено“ до момента, допълва зам.-кметът Стоянов.

В ТИЗ в момента са останали около 7000 дка свободни индустриални площи. Перспективите за в бъдеще са насочени към интензивно развитие на сектори като машиностроенето и автомобилната индустрия. „Очаква се до 10 години в Пловдивско да бъде привлечена и известна автомобилна марка и да има завод, който да асемблира коли. Това е напълно реалистична задача, въпреки че към днешна дата изглежда малко абстрактна. Пловдив е най-високо индустриализираният регион в страната в момента. Дори в София има по-малко индустрия отколкото тук, а във Варна и Бургас, взети заедно, обемите са по-малки – и като наети хора, и като брутен вътрешен продукт“, категоричен е зам-кметът на Пловдив, който е племенник на бившия президент на България Петър Стоянов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.