Морски пишат на Бойко Борисов за делфините: Няма по-добри еколози от нас

Рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас ще пишат писмо до Бойко Борисов, за да му обяснят как стои въпросът с делфините. Това разкри кметът на селището Димитър Янчев.

В отвореното писмо морските вълци искат да кажат на премиера, че не бива да се приема мнението на хора, които "не разбират от море" и да се вземат мерки срещу риболова.

"Този филм сме го гледали. Понеже провалихме идеята им за броенето на делфини и да приберат пари от ЕС, сега еколозите ни го връщат с клевета", ядосват се риболовците.

"Няма по-добри еколози от рибарите. И то от такива като нас- крайбрежните рибари. От това ни зависи поминъка, бита и културата - смята Димитър Янчев - Добре, че малко смекчиха тона. Но след срещата с премиера директно ни обвиниха, което беше много несправедливо. Аз през живота си не съм виждал например заплетен в мрежи делфин."

Той и колегите му се надяват да се срещнат и с екоминистърката Ивелина Василева, на която да обяснят становището си. Нека учените кажат от какво са загинали делфините, да се направи аутопсия, а не така да се говори некомпетентно срещу нас, добавят те.

И не изключват версията, която вестник "Труд" пръв извади на бял свят- че масовата смърт на делфини е възможно да е от детонацията при военните учения в Черно море.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини