на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

МОК пуска Русия в Рио под строги условия

„Александър Жуков за участието на тима на Русия на Олимпиадата в Рио: Отиваме!“, написа в личния си профил в една от социалните мрежи журналистът от „Спорт Експрес“ Дмитрий Смирнов от Лозана.

Председателят на Олимпийския комитет на Русия Александър Жуков обяви, че Международният олимпийски комитет е допуснал руските спортисти до участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро, съобщава „Спорт Експрес“, цитиран от “Фокус”.

Ръководството на МОК проведе извънредна среща, на която бе обсъдено евентуалното отстраняване на руските спортисти от участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

15-членният изпълком на МОК, заседаващ в Лозана, стигна до решението след заседание, продължило повече от 3 часа. Всяка една от международните федерации ще може да взима сама решение дали да допуска или не руски спортисти в съответните спортове, за които отговаря. МОК също така няма да прекрати членството на Русия в комитета.

МОК публикува на официалния си сайт критериите, на които трябва да отговарят руските спортисти, за да бъдат допуснати до участие на олимпиадата:

– Спортистите трябва да отговарят на изискванията на кодекса на Световната антидопингова агенция.

– Състезателите не трябва да са давали положителни допинг-проби на национално ниво.

– От Международните федерации трябва да проверят всеки един спортист и неговата допинг-история, като под внимание ще бъдат взимани само надеждни тестове, взети на международно ниво, като ще бъдат отчитани спецификите на съответният вид спорт, правилата му, което ще позволи осигуряването на еднакви условия за всички спортисти.

– Международните федерации трябва да се запознаят с информацията, съдържаща се в доклада на независимата комисия на Международната антидопингова агенцията, като трябва да изискат от Агенцията пълна информация за имената на съпричастните спортисти и лица. Никой съпричастен с нарушения, било то спортист, чиновник или цяла национална федерация, няма да бъде допусната до Олимпиада.

– Международните спортни федерации са длъжни да приемат съответните правила за сакнции към цели национални федерации.

“Трябваше да има справедливо решение по отношение на чистите от допинг спортисти и ние ги защитихме. Сигурно това решение не удовлетворява двете страни, които се изказаха “за” и “против” дисквалификация на Русия. Но ние считаме, че нашето решение уважава правото на “чистите” спортисти да участват в състезанията”, коментира президентът на МОК Томас Бах.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.