Съперникът на „Лудогорец“ пред изхвърляне от Европа

Съперникът на „Лудогорец“ в третия квалификационен кръг на Шампионската лига „Цървена звезда“ ще отнесе тежки санкции от УЕФА. Причината е хореографията по време на домакинския мач срещу „Валета“. В двубоя с малтийците от втория предварителен кръг на Шампионската лига сръбските феновете издигнаха транспарант срещу УЕФА, изписвайки името на европейската футболна централа в цветовете на албанското знаме. Освен това запалянковците са хвърляли и факли, което е описано от чешкия делегат Петер Фусек. Очакванията са „звездашите“ да бъдат глобени със 100 000 евро и да получат последно предупреждение за изхвърляне от евротурнирите.

В същото време нападателят на „Звезда“ Предраг Сикимич е оптимист преди първия мач с „Лудогорец“, който е във вторник.
„Трябва да бъдем хладнокръвни, компактни, трябва да вярваме, в противен случай нищо няма да направим - каза Сикимич. - Ако в България постигнем добър резултат, после ще играем реванш пред 50 000 наши привърженици. Шансовете са 50 на 50. Те имат минимално предимство, но само заради опита си и парите. Да бъда честен - всичко се върти около парите в съвременния футбол. Българите са играли в Шампионската лига и Лига Европа. Във футбола всичко е възможно, ще постигнем нещо, уверен съм в това“.
От Разград пък съобщиха, че билетите за мач със сръбския гранд са разпродадени и двубоят ще се играе пред пълни трибуни. Именно заради това от щаба на българския шампион разкриха, че ще има засилени мерки за сигурност около предстоящия сблъсък. За целта в района на стадиона в Разград ще бъде обособена специална зона, където ще се пропускат само зрители с билети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ