Жозе Моуриньо въдвори ред: Гоним титла, а не покемони


Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ Жозе Моуриньо иска неговите футболисти да преследват шампионската титла, а не покемони. Португалският тактик е забранил на своите футболисти да се разсейват с играта, която завладя света през последните седмици.

"Жозе се старае да поддържа отлични отношения с играчите и персонала и смята, че понякога те трябва да разпускат и да си отдъхнат от тренировките и мачовете. - разкри близък до Моуриньо пред английския таблоид „Дейли Стар“ - Единственото, което го безпокои - това е шумотевицата около покемоните. Моуриньо казва, че 48 часа преди съответния двубой неговите възпитаници трябва да прекратят всички странични занимания и да мислят за мача. Те трябва да се съсредоточат в тактиката, вместо да ловят виртуални същества."

От своя страна Моуриньо обяви, че има високи цели за първия си сезон на „Олд Трафорд“.
„Заявих на собствениците на клуба, че целта ми е да вземем титлата още тази година. Искам да съм шампион. Топ 4 не ни е цел. Искаме да спорим за трофея.“
Следващият мач на „Юнайтед“ ще бъде срещу „Манчестър Сити“ по време на приятелския турнир в Китай, а един срещу друг ще се изправят отявлените съперници Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола.

„Дерби между „Сити“ и нас може да има на „Олд Трафорд“ или „Етихад“, или във финал за купата, но не и в приятелски мач. Разбира се, че ще стисна ръката на Пеп. Не разбирам въпроса ви? Работихме заедно в „Барселона“ и един срещу друг в Испания. Не виждам причина да питате подобни неща.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят