Новите шефове на ЦГМ - финансист и бивш съветник на премиера

Предлагат третият директор да е Румяна Милова, която временно ръководи дружеството

Двама са класираните за шефове на Центъра за градска мобилност - Христиан Петров и Никола Рогачев. За трети директор комисията предлага Румяна Милова, която досега изпълняваше ролята на временен ръководител на дружеството.

Председателят на изборното жури Николай Стойнев очаква общинският съвет в четвъртък да подкрепи предложението. „Водили сме много разговори с представители от различните групи и смятаме, че този състав е най-подходящ“, обясни той пред „Труд“.

През март Христиан Петров оглави общинската агенция по инвестиции, а през миналата есен се състезава за място в градския парламент като общински съветник от ГЕРБ, но не се класира. Той е завършил Сорбоната в Париж, има дипломи и от Института по политически науки във френската столица, Националната школа по администрация в Страсбург, Московския държавен институт по международни отношения. Бил е съветник по международни въпроси и икономика на Бойко Борисов от първия му премиерски мандат.

Другият предложен за поста в ЦГМ е Никола Рогачев. Той е финансист и през последните години е работил по различни проекти към Световната банка. Има магистърска степен от Оксфорд.

До оставките на предишните директори на ЦГМ се стигна след скандал с търг за изграждане на 60 спирки в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини