САЩ вдигнаха митата за китайската стомана, внасяна през Виетнам

Кампания “Селфи с книгата, която чета” стартира в Търново Близо 60% от българските мъже не са прочели нито една книга през изминалата година, а при жените този процент е 42.2%

Мотофреза размаза мъж насред село

Германия бави предаването на наш наркопласьор

Задържаха двама телефонни измамници в Силистра

Николина Ангелкова: Българските услуги в СПА туризма са на много високо ниво, дестинациите са с потенциал да ги доразвият

Радев в Сочи: Поднових поканата си към президента Путин да посети България (ВИДЕО)

Форматът на Първа лига остава, полемиките за него – също

Условна присъда за търговец, крил 130 000 лв. данъци

Таско Ерменков получи Златен скункс

Патриотът Михов от ВМРО: Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско „сборичкване“ между братски народи!

Закопчаха и шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

Лекарският съюз отхвърли проекта за Национална здравна карта

Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас 100 кораба всяка година ще увеличат товаропотока на пристанището

Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

Новите шефове на ЦГМ – финансист и бивш съветник на премиера

Предлагат третият директор да е Румяна Милова, която временно ръководи дружеството

Двама са класираните за шефове на Центъра за градска мобилност – Христиан Петров и Никола Рогачев. За трети директор комисията предлага Румяна Милова, която досега изпълняваше ролята на временен ръководител на дружеството.

Председателят на изборното жури Николай Стойнев очаква общинският съвет в четвъртък да подкрепи предложението. „Водили сме много разговори с представители от различните групи и смятаме, че този състав е най-подходящ“, обясни той пред „Труд“.

През март Христиан Петров оглави общинската агенция по инвестиции, а през миналата есен се състезава за място в градския парламент като общински съветник от ГЕРБ, но не се класира. Той е завършил Сорбоната в Париж, има дипломи и от Института по политически науки във френската столица, Националната школа по администрация в Страсбург, Московския държавен институт по международни отношения. Бил е съветник по международни въпроси и икономика на Бойко Борисов от първия му премиерски мандат.

Другият предложен за поста в ЦГМ е Никола Рогачев. Той е финансист и през последните години е работил по различни проекти към Световната банка. Има магистърска степен от Оксфорд.

До оставките на предишните директори на ЦГМ се стигна след скандал с търг за изграждане на 60 спирки в София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.