Валери Симеонов: Борисов не е протягал ръка към патриотите

Ще седнем да говорим, ако той иска, коментира съпредседателят на ПФ

Премиерът Бойко Борисов не е коментирал официално никакви промени в правителството, както и евентуално участие на Патриотичния фронт в кабинета, стана ясно от думите на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов. “Утре ако ни покани, може да седнем да говорим, но това са негови виждания, негово е правото като министър-председател”, коментира Симеонов пред БНР и допълни, че чува тези новини само от интервютата на премиера, но “ако реши да се консултира с нас, лошо няма”.

Съпредседателят на фронта определи заканите на Борисов за предсрочни парламентарни избори след президентските, ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, като безотговорни и като детска игра. “Моето мнение е, че прави голяма грешка и това са несъстоятелни неща, които ги говори. Щяло да се промени представителството. Какво общо има между президентските избори, където силен фактор е мажоритарният елемент, и парламентарните”, каза още Симеонов.

Той коментира и предложението вероизповеданията в България да се извършват само на български език. “Никой не се бърка в свободата на вероизповеданията. Никой не се опитва да наложи някаква цензура, но официалният език трябва да е българският език”, заяви Симеонов. Той определи проповядването на друг език като параван за намеса на външни сили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика