Мазния със 150 наркодилъри по Черноморието

Борецът въртял търговия с кокаин, пико и марихуана

Прякорът му произлизал от прословутата му учтивост

Поне 200 наркодилъри продавали кокаин, пико и трева и друга дрога по Черноморието и се отчитали на помориеца Любомир Славов, наричан още Мазния. Това съобщиха криминалисти вчера пред “Труд”. Така те потвърдиха информацията на местни медии, че най-малко 20 “лейтенанти” получавали от Мазния команди и събирали от по-дребните търговци на дрога дневна и нощна “парса”.

Славов завършил преди години спортно училище със специалност борба. Сам ръководел организираната престъпна група, за която получил обвинение от прокуратурата. Не се съобразявал с Митьо Очите и други криминални авторитети. Снабдявал се от неизвестни чужденци и не се заигравал с полицията.

Официално той бил безработен, регистрирал се на борсата, а живеел на широко, разказаха криминалисти. От нищо не били лишени и съпругата му, и единственото им дете. Черен джип “Порше Кайен” возел главата на семейството, а домочадието му се придвижвало с шофьор и лимузина.

Прякорът на Мазния произлизал от прословутата учтивост, която проявявал към партньорите си и в нелегалния бизнес. Повечето били негови съученици - боксьори от учебното заведение, наричано навремето “Олимпийски надежди””Учтивостта му към тях не изключва жестокостта към шанаджиите”, отбелязва криминалист.

Мазния бил изненадан в събота от спецполицаи, докато се разхлаждал с ледена бира в луксозния си бар на плажа. Министър-председателят Бойко Борисов пръв съобщи за спецоперацията с думите: “В момента удряме наркомафията на морето.”

“Ех, ако Мазния беше “наркомафията по морето”, с мед да го почерпиш”, коментираха вчера привечер в заведенията в Несебър. Според бармани и хотелиери продавачите на дрога по южните курорти са хиляди, а борецът от Поморие държи към стотина.

Тъй или инак, и на несебърска, и на поморийска територия в първия ден на уикенда имаше арести. Точният брой на задържаните не бе съобщен. Днес ще се разглеждат мерките им за неотклонение. Операцията бе дело на ГДБОП и спецпрокуратурата. Очевидци съобщиха, че ченгетата плажували под прикритие в съседство с шатрата край поморийския бийч бар Angel and Devil, където се излежавали Мазния и компания. Според ченгетата борецът е собственик на заведението, което иначе се управлява от подставено лице. При обиските в него не били намерени опиати. Но домовете на арестантите се оказали същински складове за хапчета екстази и разфасован на дози коварен бял прах.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право