Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Осъдиха бизнесмен, присвоил общински пари

Изпълнител на обществена поръчка, който е ползвал документи с невярно съдържание и присвоил общински пари, както и длъжностното лице, съставило документи с невярно съдържание, са осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Русе, съобщиха от държавното обвинение.

45-годишният Димитър Д. е осъден на 4 г. и 8 м. лишаване от свобода при общ режим и е лишен е от право да управлява, представлява и участва в търговски дружества и еднолични търговци за срок от 3 г. Същият е осъден да заплати на община Ветово обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 59 802 лв.

Пълният текст на съобщението от Прокуратурата:

„Мъжът е признат за виновен за това, че в периода от 08.04.2008г. до август 2011г., в гр. Ветово, обл. Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, при единият от който в условията на посредствено извършителство – чрез използване на лицето Бахри С., чрез използване на документи с невярно съдържание – протокол Образец 19 от 08.04.2008 г., удостоверяващ извършени от изпълнителя ЕТ „ ПОЛИМЕРСНАБ- Д. Д.”, представлявано от Димитър Д. строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 330 м. на имот, представляващ „ Гробище“ в гр. Глоджево“, в общ размер на 57284, 83 лв., след като действително били изпълнени такива в размер на 33236, 61 лева и Протокол Образец 19 от 13.05.2009 г., удостоверяващ извършени от изпълнителя „Мондиал“ ООД – гр. Ветово, представлявано от Бахри С . строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 285 м.,на имот „Гробище“ в гр. Глоджево, в общ размер на 72554, 35 лв., след като действително били изпълнени такива в размер на 36800, 25 лв., получил без правно основание чуждо движимо имущество – паричната сума 59802,32 лв. – големи размери, собственост на Община Ветово, с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 4 вр. ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1 от НК.

Зюлкюф С. е осъден на лишаване от свобода за две години и осем месеца, като наказанието на основание чл.66 ал. 1 НК е отложено за изпитателен срок от пет години. Съдът го е лишил и от право да заема ръководна длъжност, свързана с устройство на територията, инвестиционно проектирани и контрол върху дейността по устройство на територията на общините за срок от три години.

Служителят е признат за виновен за това, че в периода 08.04.2008г.-13.05.2009г. в гр. Глоджево, обл. Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, в качеството на длъжностно лице – младши специалист „Строителен техник“ и Главен специалист „Устройство на територията, инвестиционното проектиране и контрол” в Община Ветово, в кръга на службата си съставил официални документи – Протокол от 08.04.2008г., в които удостоверил неверни обстоятелства, /изразяващи се в констатацията, че извършените от изпълнителя ЕТ „ ПОЛИМЕРСНАБ- Д. Д.”, строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 330 м. на имот „ Гробище“, възлизат на стойност 57284, 83 лв., вместо да удостовери реално извършените строително-монтажни работи, на стойност от 33236,61 лв. и в Протокол от 13.05.2009г. в който констатирал, че извършените от изпълнителя „Мондиал“ ООД строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 285 м.“, възлизат на стойност 72554,35 лв. вместо да удостовери реално извършените строително-монтажни работи на стойност от 36800,25 лв, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства. Престъпление по чл. 311, ал. 1 вр чл. 26 ал. 1 от НК.

Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.