Бойко Борисов пристигна в Лондон за инвестиционния форум за Западните Балкани

Златна мечка и за родното кино от Берлин (ОБЗОР) В “Не ме докосвай” една от главните роли се изпълнява от Ирмена Чичикова, а копродуцент е Мартичка Божилова

Георги Първанов: Едно разследване на сделката с ЧЕЗ би дало повече информация

Премиерът Бойко Борисов с 10-годишна прогноза: Балканите ще са най-хубавото място за живеене Проекти за 30 млрд. евро ще променят региона, каза министър-председателят

109 банди разбити при акции на ГДБОП 860 обвинения след разследвания на антимафиотите

НС да даде зелена светлина за „Белене“ Партиите употребили за политически цели референдума за нова атомна централа

Съдът остави за постоянно в ареста съпрузите, обвинени за убийството в столичния квартал “Люлин”

Вижте акцентите от броя на “Труд” в понеделник, 26 февруари 2018

Русенец създаде една от най-бързо развиващите се компании в Силициевата долина

Двуметрови преспи блокират страната Комбинацията със студения арктичен въздух, който се спуска към Балканите от север, създават опасна обстановка на пътищата

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер край бреговете на Япония

Бандити няма, но ги хващат

Фънки и Хилда Казасян жури в „Като две капки вода“

„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

Мария и Мегз заровиха томахавките След като получи приза за Попфолк идол на годината, Фики се прибра да отпразнува изписването на първородния му син

Осъдиха бизнесмен, присвоил общински пари

Изпълнител на обществена поръчка, който е ползвал документи с невярно съдържание и присвоил общински пари, както и длъжностното лице, съставило документи с невярно съдържание, са осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Русе, съобщиха от държавното обвинение.

45-годишният Димитър Д. е осъден на 4 г. и 8 м. лишаване от свобода при общ режим и е лишен е от право да управлява, представлява и участва в търговски дружества и еднолични търговци за срок от 3 г. Същият е осъден да заплати на община Ветово обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 59 802 лв.

Пълният текст на съобщението от Прокуратурата:

“Мъжът е признат за виновен за това, че в периода от 08.04.2008г. до август 2011г., в гр. Ветово, обл. Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, при единият от който в условията на посредствено извършителство – чрез използване на лицето Бахри С., чрез използване на документи с невярно съдържание – протокол Образец 19 от 08.04.2008 г., удостоверяващ извършени от изпълнителя ЕТ „ ПОЛИМЕРСНАБ- Д. Д.”, представлявано от Димитър Д. строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 330 м. на имот, представляващ „ Гробище“ в гр. Глоджево“, в общ размер на 57284, 83 лв., след като действително били изпълнени такива в размер на 33236, 61 лева и Протокол Образец 19 от 13.05.2009 г., удостоверяващ извършени от изпълнителя „Мондиал“ ООД – гр. Ветово, представлявано от Бахри С . строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 285 м.,на имот „Гробище“ в гр. Глоджево, в общ размер на 72554, 35 лв., след като действително били изпълнени такива в размер на 36800, 25 лв., получил без правно основание чуждо движимо имущество – паричната сума 59802,32 лв. – големи размери, собственост на Община Ветово, с намерение да го присвои – престъпление по чл. 212, ал. 4 вр. ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1 от НК.

Зюлкюф С. е осъден на лишаване от свобода за две години и осем месеца, като наказанието на основание чл.66 ал. 1 НК е отложено за изпитателен срок от пет години. Съдът го е лишил и от право да заема ръководна длъжност, свързана с устройство на територията, инвестиционно проектирани и контрол върху дейността по устройство на територията на общините за срок от три години.

Служителят е признат за виновен за това, че в периода 08.04.2008г.-13.05.2009г. в гр. Глоджево, обл. Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, в качеството на длъжностно лице – младши специалист „Строителен техник“ и Главен специалист „Устройство на територията, инвестиционното проектиране и контрол” в Община Ветово, в кръга на службата си съставил официални документи – Протокол от 08.04.2008г., в които удостоверил неверни обстоятелства, /изразяващи се в констатацията, че извършените от изпълнителя ЕТ „ ПОЛИМЕРСНАБ- Д. Д.”, строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 330 м. на имот „ Гробище“, възлизат на стойност 57284, 83 лв., вместо да удостовери реално извършените строително-монтажни работи, на стойност от 33236,61 лв. и в Протокол от 13.05.2009г. в който констатирал, че извършените от изпълнителя „Мондиал“ ООД строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 285 м.“, възлизат на стойност 72554,35 лв. вместо да удостовери реално извършените строително-монтажни работи на стойност от 36800,25 лв, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства. Престъпление по чл. 311, ал. 1 вр чл. 26 ал. 1 от НК.

Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.