Ген. Михо Михов: Вече е късно АБВ да издигне кандидатпрезидентска двойка

Вече е късно АБВ да издигне кандидатпрезидентска двойка, която да консолидира, да обедини и да бъде силна. Това коментира в понедленик във Велико Търново председателят на парламентарната комисия по отбрана и зам.-председател на ПГ на АБВ генерал Михо Михов.

Той е категоричен, че партия АБВ е трябвало още през май или юни да е готова с издигането на самостоятелни кандидатури за президент и вицепрезидент. Според ген. Михов това би допринесло за консолидирането на партията и би било ясен знак от конгреса, че АБВ води целенасочена политическа дейност за избирането на президент и вицепрезидент с широки профили и способности.

„Тогава трябваше да ударим камбаната”, отсече ген. Михов.

Той потвърди, че партията се е обединила около номинацията на Георги Първанов за президент и Ивайло Калфин за вицепрезидент.

„Споделям съвсем откровено, че в състава на Парламентарната група не се дискутират персонажи, самостоятелно или в комбинация БСП и АБВ. Напротив ние се притесняваме от факта, че времето доста напредна. Имахме абсолютната готовност и желание президентската двойка на АБВ да бъде издигната много по-рано, за да бъде консолидираща в редиците на партията и да бъде обявена на изминалия конгрес, за да се започне работа по тази тема. Но, както виждате, се търси обединение вляво и може би тази жертва си струва”, заяви ген. Михов.

На въпрос дали се обсъжда неговата кандидатурата за предстоящите избори, той отговори: „Официални и сериозни разговори не са водени. Аз ползвам повода да благодаря на членовете на БСП, които ме номинират за кандидатура, преобладаващо вицепрезидентска. По отношение на АБВ, ръководството сме водили подобни разговори, но ако ме питате лично мен, аз не се виждам в тази борба и нямам никакво намерение да участвам в нея”, обяви ген. Михов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика