Три ракии пил шефът на Пътното в Перник, преди да седне зад волана

Тодор Кантарджиев: Все още не е късно за противогрипна ваксина

Г-жа Батик доведе Индонезия у нас Рисуването с восък върху коприна е древно азиатско изкуство

Пентагонът: Използваме авиобазата Инджирлик, само с разрешението на Турция

Затягат водния режим в Перник от днес

Дронове ще охраняват турските сондажни кораби край Кипър

Сблъсъци между демонстранти и полицията в Ливан

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес

На 16 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 16.12.2019

Търг за реликви от „Междузвездни войни“ Предишен подобен аукцион събра 500 000 долара

Розовите болшевики скочиха и на Клинт Истууд Либерални журналисти искат бойкот на новия му филм

Инцидент с лифта на Сопот, сблъскаха се две седалки с хора (ВИДЕО)

Ердоган заплаши да закрие авиобазата „Инджирлик“, ако САЩ продължат със санкциите

Осъдителни присъди за двама шефове на ТЕЦ-Шумен

Окончателни осъдителни присъди получиха шефове на „Топлофикация“-Шумен за неизгодни сделки и умишлена безстопанственост. Върховен касационен съд оставя в сила присъдата на Варненския апелативен съд. Това съобщиха в понеделник от Апелативна прокуратура-Варна.

Осъдителна е присъдата за бившия изпълнителен директор на ТЕЦ-а инж. Юлиян Тодоров и за началника на котло-турбинния цех в дружеството и член на постоянна комисия по управление на държавните резерви и военновременните запаси инж. Илиян Лазаров.

На 28 септември м.г. Варненският апелативен съд отмени изцяло присъдата на Шуменския окръжен съд, който призна двамата за невинни и ги оправда по повдигнатите от Окръжната прокуратура в Шумен обвинения.

Двамата са осъдени на по 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и са лишени от права да заемат ръководни длъжности в държавни или общински търговски дружества. Юлиян Тодоров няма право да ръководи държавно или общинско търговско дружество за срок от 2 г., а Илиян Лазаров 1 г.

Бившият шеф на „Топлофикация“-Шумен Юлиян Тодоров е признат за виновен за това, че в от 16 септември 2004 до 6 януари 2005 г. при условията на продължавано престъпление в качеството му на длъжностно лице съзнателно сключил две неизгодни сделки за продажбата на 3 000 тона мазут с отклонения в показателите по БДС, което довело до намаляване наполовина на пазарната цена на горивото. От това дружеството е ощетено с 297 010 лв. Инж. Тодоров бил признат за виновен и по второто обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен – за умишлена безстопанственост. В периода 16 март 2005 г. до май 2005 г. като длъжностно лице той не упражнил достатъчен контрол върху дейността на другия подсъдим, който отговарял за дейностите по управление, отчитане и приемане на съхраняваното гориво. Така били закупени 2 062 тона мазут без сертификат за качество, който не отговарял на стандартите. От сделката последвали значителни щети за дружеството – 384 918 лв.

Вторият подсъдим инж. Илиян Лазаров е признат за виновен също за умишлена безстопанственост.

Това е второ произнасяне по делото на трите съдебни инстанции. Решението на ВКС е окончателно, влязло е в сила на 29 юни 2016 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.