Разкриват ЕГН-то ни за броени минути, само с името и рождената дата

Столична община: Продължава снегопочистването в София

Софийският участък на магистрала “Тракия” е затворен за камиони

Жельо Бойчев: Гинка Върбакова ще бъде поканена отново в Народното събрание

Емил Караниколов: 131 са проблемните язовири в страната Парите за ЧЕЗ не са проверени, защото реално плащане все още няма, обясни министърът на икономиката

Магистрала “Люлин” в посока София е затворена за снегопочистване

Снегът затвори Предела за камиони Ограничено е движението и по други планински пътища

Как се различава близначка?

Шефът на „Пирогов”: Не съм съкращавал хора, скоро ще има видимо увеличение на заплатите

20-годишно момиче е пребито в Студентски град Искали да го ограбят

22 март е Световниятден на водата

135 машини обработват улиците на София със смеси срещу заледяване

Тереза Мей ще поиска от ЕС солидарност срещу Русия по случая “Сергей Скрипал”

Мирослав Ненков: Липсата на анестезиолози е системен проблем Интересът на младите расте, но много от тях заминават в чужбина

САЩ дават 250 млн. долара за борба с руското влияние

Осъдителни присъди за двама шефове на ТЕЦ-Шумен

Окончателни осъдителни присъди получиха шефове на “Топлофикация”-Шумен за неизгодни сделки и умишлена безстопанственост. Върховен касационен съд оставя в сила присъдата на Варненския апелативен съд. Това съобщиха в понеделник от Апелативна прокуратура-Варна.

Осъдителна е присъдата за бившия изпълнителен директор на ТЕЦ-а инж. Юлиян Тодоров и за началника на котло-турбинния цех в дружеството и член на постоянна комисия по управление на държавните резерви и военновременните запаси инж. Илиян Лазаров.

На 28 септември м.г. Варненският апелативен съд отмени изцяло присъдата на Шуменския окръжен съд, който призна двамата за невинни и ги оправда по повдигнатите от Окръжната прокуратура в Шумен обвинения.

Двамата са осъдени на по 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и са лишени от права да заемат ръководни длъжности в държавни или общински търговски дружества. Юлиян Тодоров няма право да ръководи държавно или общинско търговско дружество за срок от 2 г., а Илиян Лазаров 1 г.

Бившият шеф на “Топлофикация”-Шумен Юлиян Тодоров е признат за виновен за това, че в от 16 септември 2004 до 6 януари 2005 г. при условията на продължавано престъпление в качеството му на длъжностно лице съзнателно сключил две неизгодни сделки за продажбата на 3 000 тона мазут с отклонения в показателите по БДС, което довело до намаляване наполовина на пазарната цена на горивото. От това дружеството е ощетено с 297 010 лв. Инж. Тодоров бил признат за виновен и по второто обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен – за умишлена безстопанственост. В периода 16 март 2005 г. до май 2005 г. като длъжностно лице той не упражнил достатъчен контрол върху дейността на другия подсъдим, който отговарял за дейностите по управление, отчитане и приемане на съхраняваното гориво. Така били закупени 2 062 тона мазут без сертификат за качество, който не отговарял на стандартите. От сделката последвали значителни щети за дружеството – 384 918 лв.

Вторият подсъдим инж. Илиян Лазаров е признат за виновен също за умишлена безстопанственост.

Това е второ произнасяне по делото на трите съдебни инстанции. Решението на ВКС е окончателно, влязло е в сила на 29 юни 2016 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.