Парчета от тераса паднаха в Монтана, едва не убиха бебе

Големи парчета бетон паднаха от жилищен блок на улица в Монтана и една не премазаха бебе в количка и група възрастни край него.

Пожарникари и спасители спешно обезопасиха района. Инцидентът стана в ранния следобяд в квартал „Плиска” в областния град. По улица „Парта” вървели минувачи, други седели пред близко кафене, когато се чул грохот и огромни парчета бетон се стоварили от петия етаж на блок 2 върху тротоара. „Бяхме пред магазина, до нас имаше количката с жена и седемесечно дете. Отломките премазаха навеса на магазина и едва не ни убиха, и нас, и детето... Веднага бутнахме количката настрани, едно от парчетата отскочи и падна до нея...Беше страшно! Разминахме се на косъм”, разказват очевидци.

Според местни жители почти всеки ден на улицата падат отломъци от строения още през 70-те години на миналия век блок. Домоуправителят на няколко пъти е предупреждавал собствениците на апартаменти за грозящата ги опасност, но те не предприели нищо, признаха част от съкооператорите.

След екшъна спасители и пожарникари започнаха преглед на терасите и фасадата на блока и се заеха да премахнат други опасно надвиснали парчета цимент. „Не сме получавали сигнали за опасност от инциденти от този блок, но ще проверим случая и ще дадем предписания за отстраняване на рисковите фактори!”, заявиха от община Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини