Мачовете и спортът по телевизията днес

На 16 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 16.12.2019

Търг за реликви от „Междузвездни войни“ Предишен подобен аукцион събра 500 000 долара

Розовите болшевики скочиха и на Клинт Истууд Либерални журналисти искат бойкот на новия му филм

Инцидент с лифта на Сопот, сблъскаха се две седалки с хора (ВИДЕО)

Ердоган заплаши да закрие авиобазата „Инджирлик“, ако САЩ продължат със санкциите

Форумът за климата зацикли след спорове Несъгласие за пазара на въглеродни емисии

Гласуват сделката за Брекзит преди Коледа Приоритет №1 е излизане от ЕС на 31 януари

Зоран Заев: Върнахме Македония отново на картата на света

Мода и сексапил в новия клип на Есил Дюран

Никола Стърджън към Борис Джонсън: Не можете да задържите Шотландия насила

В Италия извършиха най-голямата мирновременна евакуация Причината - авиобомба от Втората световна война

Катастрофи близнаци с децата в София “Труд” представя схемите на двете произшествия по свидетелства на очевидци

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 декември 2019

Поредица на „Зодиак“: Камъкът на раздора в Сини вир

Убийствата от ревност са сред най-кървавите и жестоки престъпления, споделят криминалистите. При тях е ясно кой е убиецът, какъв е мотивът му, най-често е намерено и оръжието. Но остава голямата загадка – как една голяма и пламенна любов в миг се превръща в изпепеляваща сляпа омраза, която превръща мъже и жени в зверове. В новата си поредица ”Зодиак” разказва за някои от най-бруталните случаи в България от последните години.

Пастирът Осман уби Юксел заради голямата си любов Веска, която дръзнала да пожелае друг

Мъж пребива до смърт опонента си заради жена. Това е сценарият на поредната любовна драма, която покърти шуменското село Сини вир малко след кметските избори през ноември.

Кървава разпра прати Юксел Ахмед в гроба, а Осман Емин – в затвора. Силните чувства на двамата 52-годишни съперници шокираха селото. Всички бяха категорични – смъртта дойде от луда ревност! И сега се подсмихват на въпроса толкова ли е хубава изгората им? 51-годишната Веска е жена като жена, напоследък дори имала проблем с краката и окуцяла, разказват местните.

Тя живяла дълги години без брак със селския пастир Осман. Като млади имали голяма любов, разбирали се добре, родили им се и отгледали двама сина и дъщеря.

Когато децата пораснали, Веска решила да напусне и семейството, и селото. Заминала за Чехия и започнала работа в цех за пакетиране. Изкарала добри пари и решила да се върне в България. Дошла си в Сини вир, но не се прибрала при Осман, а заживяла сама.

Осман продължавал да пасе ту овце, ту крави. Той не си взел друга жена, защото казвал, че още обича майката на децата си и се надява Веска да се върне при него. Напоследък обаче цялото село започнало да му приказва, че „неговата Веска“ вече си има нов мъж – Юксел. Той често гостувал в дома й, тя му готвела и го перяла. Съперникът не бил бедняк, разполагал с повече пари от пастира.

Осман се ядосвал и се карал с всички, които му говорели за Юксел и Веска. Така до фаталния 14 ноември миналата година. Било събота и по обяд кметът Февзи Али вдигнал голямо тържество, черпил за встъпването си в длъжност. Веселбата била в сватбената зала на селото. Юксел бил на софрата от самото начало, а Осман дошъл накрая, когато прибрал стоката от полето. Според очевидци ударил една след друга 4 ракии на екс. Двамата си тръгнали почти по едно и също време и се застигнали на селско кръстовище на около 50 м от мястото на банкета. Скарали се за Веска. Наблизо били разхвърляни тухли и камъни, с които се строяла ограда. Осман първи грабнал единична тухла и започнал да удря с нея Юксел където свари.

Новият приятел на Веска паднал на земята и започнал да се гърчи. Осман грабнал огромен камък с тегло 32 кг. Вдигнал го над главата си и го стоварил с всичка сила върху гърдите на Юксел. С удара му счупил едновременно 13 ребра. Осман си заминал, а Юксел останал да лежи полумъртъв на улицата. Там го намерили съселяни, откарали го в болница, където след два часа издъхнал.

Пристигналите полицаи намерили наблизо овчарската торба на Осман и го арестували, докато още не бил изтрезнял. Той е зад решетките и предстои делото за убийството да се гледа в Шуменския окръжен съд.

Пряк очевидец твърди:

Съперникът предизвика смъртта си

На кървавата драма е имало свидетел, който разказал пред разследващите, че пастирът е бил предизвикан от Юксел. Какво точно са си казали мъжете, които враждували за Веска, не е ясно, но едва след това бившият съпруг грабнал тухлата, а накрая и камъка.

Юристи не изключват, ако тази версия бъде приета от съда, Осман да получи по-лека присъда не за умишлено убийство, а за причиняване на смърт в състояние на афект.

На разпитите Осман не криел мотива си и обяснявал чистосърдечно, че докато той обикалял с добитъка по пасищата и се опитвал да изкара прехраната си, Юксел си лягал с жена му. Даже обяснявал, че гневът му идвал от слуховете, че „богатият Юксел” плащал на Веска и за ласките, и да го пере, и да му готви.

В селото се чудят как е възможно след години раздяла Осман още да смята, че Веска трябва да му е вярна. Юксел пък бил разведен с жена си, тя живеела в Турция и като свободен мъж търсел интимност. След инцидента децата му го погребали в село Сини вир, но фаталната Веска не посмяла да припари на помена. Даже се изнесла за известно време при сестра си в друго шуменско село.

Подозирал домашно насилие

Съселяни разказват, че Веска не искала да вижда бившия си мъж. Като се срещнели в селото, даже не говорела с Осман, а се обръщала на другата страна. Напразно той опитвал да й каже една-две думи. Жената знаела, че Осман е бесен за връзката й с Юксел. Нещо повече – хора от Сини вир разказват, че са чували Осман и Юксел да се карат и друг път, но никой не е предполагал, че ще стигнат до бой, а още по-малко до убийство.

Пред свои приятели Осман споделил, че се ядосва не само защото Веска задоволява всички желания на новия си любовник, а и защото Юксел много често ходел при нея вечер, след като се напие. Веска гледала някои от внуците и Осман казвал, че не знае какво върши пияният с децата. Допускал, че може да ги бие или да ги тормози. В селото знаели, че като пийне, Юксел става агресивен и забравя какво говори и какво върши.

По случая срещу Осман все още не е внесен обвинителен акт. Пастирът е съден преди години, но е реабилитиран. Лежал е в затвора за кражби на животни, коментират местни. Сега ще отговаря за отнет човешки живот.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.