Венцеслав Стефанов: Късните мачове са бомба със закъснител

Президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов предрече черни дни за родния футбол. „Ще дойде време да се отразяват мачове с имена на играчи като Чумунгу, Бубунгу, Маркиньос, Кишада... Чисто български имена. Имаме надарени деца, но не можем да създаваме футболисти, защото купуваме хора, родени по Африка и Южна Америка. Зрителският интерес към „А“ група ще се повиши, когато на стадионите има повече условия за спорт. Сега, когато мачовете започват да се играят от 21 ч и свършват в 23, интересът пак няма да е по-голям. Кои родители ще пуснат детето си по това време да ходи да гледа мач? Шампионската лига се играе късно, но тя за нас е като Марс - много далече. Сега има побоища на агитки. Какво ще стане в 23 ч през нощта в Борисовата градина след мач? Това е бомба със закъснител! Не съм съгласен и с това, че 3-4 отбора влизат в първенство, без да са го постигнали по спортно-технически път. Питате ме за нов ЦСКА? Няма такъв клуб. За мен има само ЦСКА и „Славия“ ще го срещне в първия кръг “.

Стефанов коментира от позицията си на член на Изпълкома на БФС и какви мерки се вземат, за да бъде спряна инвазията на чужденци във футбола ни. „Миналата година на Изпълкома към БФС бе прието един футболист до 21 години да играе цял мач, а от този сезон играчите да са двама - каза той. - Под силния натиск на Кирил Домусчиев клубове вземаха участие в гласуването, без да са взели лиценз, и този вариант отпадна. В „Лудогорец“ си имат друга стратегия. А футболният ни съюз отмени решението в мачове от първенство задължително да играят родни таланти по 90 минути.“
„Белият вожд“ се извини на „Левски“ за свое изказване преди месец: „Думите ми, че ще останат 5-6 хиляди наркомани по-малко по улиците, ако „Левски“ бойкотира „А“ група, са насочени към определени хора. Бил съм няколко пъти на „Герена“. Видях озверели хора, които непрекъснато се обръщаха към мен с всякакви епитети. Те подхвърляха и се радваха, че моят син беше отвлечен и убит. Това никога няма да го забравя. Българският футбол няма нужда от такава публика“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ