Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Влизаме в метрото с дебитна карта вместо с билет

От 1 август пускат „Метропас“

От понеделник в метрото вече ще може да се влиза както с еднократни билети за градския транспорт, така и със специална дебитна карта, която Общинска банка пуска в експлоатация – „Метропас“.

Подобно на абонаментите карти, които Центърът за градска мобилност издава, тази пластика също е безконтактна и влизането в метростанцията с нея става по същия начин – пътникът допира картата до валидатора и той я отчита.

Зареждането на документа обаче ще става значително по-лесно. Вместо хората да чакат на дълги опашки по гишетата, те ще могат сами да вкарат пари в картите си и да изберат за колко пътувания да ги заредят. Това ще става само на банкомати на Общинска банка. По различни станции на двата лъча на метрото вече са монтирани 15 нови машини.

„Целта е с новата карта да спестяваме време на клиентите ни и да им създадем допълнителни удобства при ползването на нашите продукти“, коментира изпълнителният директор и председател на управителния съвет на Общинска банка Сашо Чакалски. От финансовата институция организират и промоционална игра, при която на 20 печеливши картодържатели ще се възстановят парите за заредените пътувания.

Новите пластики ще се издават безплатно и ще се ползват само за подземната железница. Предстои в средата на 2017 г. да се въведе нова система за тарифиране в градския транспорт, с която да се създадат както нови правила за таксуване, така и нови автомати, с които хората да могат да зареждат сами картите си за всички видове градски транспорт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.