Направиха рекламни фланелки на борците ни за Рио 2016

Рекламни фланелки с ликовете на българския отбор по борба за Рио 2016 са направили спонсори на федерацията. Най-успешният български спорт ще има 11 представители на олимпиадата под статуята на Христос.

В пресклуб „България“ пресконференция преди Рио 2016 дадоха двамата старши треньори - олимпийските шампиони Валентин Райчев и Армен Назарян.

„От лагер в Тетевен тръгнах за олимпиадата в Москва и триумфирах - каза Валентин Райчев. - Сега пак ще отпътуваме от този град, но за Рио, и се надявам това да ни е на късмет. Ще ни е нужен най-вече на жребия, защото конкуренцията е адска. За доказателство ще ви кажа само, че от първите 10 страни в генералното класиране по нации на игрите в Лондон, осем имат световни титли в борбата през този олимпийски цикъл. Залагаме на Владимир Дубов (57 кг), Борислав Новачков (65 кг), Георги Иванов (74 кг), Михаил Ганев (86 кг) и Димитър Кумчев (125 кг). Всеки от тях е печелил медал от голямо първенство и има своите шансове.“

Армен Назарян ще води на битка двама дебютанти - Даниел Александров (75 кг), Николай Байряков (85 кг) и екссветовния шампион Елис Гури. „Работихме много на лагери в Армения, Полша и Унгария и дойде моментът в Рио момчетата да получат отплата за огромния си труд - заяви Назарян. - Трябва обаче да се преборят на живот и смърт с не по-малко силни мъже. Вярвам в тях и дано най-после шансът да не ни обърне гръб.“

В олимпийския турнир по борба ще се включат и Елица Янкова (48 кг), Мими Христова (58 кг) и Тайбе Юсеин (63 кг). Треньорите на жените - Серафим Бързаков и Петър Касабов, не бяха на срещата с медиите заради ангажименти около последния си лагер. „Всичко върви по план и всяка от триото има възможности за удар“, каза Бързаков за „Труд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт