Дънекова: Финал в Рио? Не е невъзможно

„Да стигна финал в Рио не е невъзможно, но ще е много трудно - призна Силвия Дънекова, която на олимпиадата ще бяга 3000 м с препятствия и вчера отпътува за столицата на игрите. - Имам проблеми с ишиасов нерв, но гледам да не мисля и не му обръщам внимание. Самото ни участие в Рио е голям успех. Хора встрани от спорта ни пожелават медали, а ние се борим с гиганти. Вижте какво направиха САЩ. Събориха Русия. Да донесем торба с медали, е химера за някои спортове. Но има такива. И дано ни отсрамят. За други, като леката атлетика, и участието ни е нещо достойно.”

Най-добрата ни стрелкиня Антоанена Бонева, която оглавява европейската ранглиста на 25 м пистолет, също отпътува за Рио. Тя изрази притеснение относно инфраструктурата, която през април на Световната купа е била в потресаващо състояние.

„Пътувахме общо 5 часа на ден до стрелбището, което беше убийствено - призна нашата първа надежда за медал в Рио. - Дано сега ситуацията е по-различна.”

Националката разкри, че очаква с нетърпение олимпийския форум и изрази надежда да превъзмогне себе си, за да отсреля най-добър резултат в Рио.

В Бразилия Бонева ще бъде подкрепяна от двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, която този път ще е в ролята на гост, а не на състезател.

По традиция Първа инвестиционна банка (ПИБ), генерален спонсор на БОК, изпрати олимпийците ни с плюшени лъвчета за късмет.

„Пожелавам ви, като се върнете да се чувствате горди със своите резултати - заяви Белчо Горанов, генсек на БОК. - И да постигнете това, за което сте мечтали.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт