Пловдив домакин на международния фестивал "Еlectric Orpheus" през август

Пловдив ще е домакин от 12 до 14 август на международния фестивал "Electric Orpheus", който включва изключително интересна електронна част с актуални звезди от световната и родната сцена и стилово разнообразие.

Артистичната електронна програма в комбинация с различните и прецизно подбрани градски локации гарантират динамично преживяване от обедните часове до късна вечер в трите дни на фестивала. На "Electric Orpheus" в Пловдив ще се вихри хедлайнерът на фестивала Peaches, която от 20 години създава неподражаема електроника, а наскоро дори един от корифеите в жанра - Жан Мишел Жар, й посвети специално парче в последния си албум. Peaches ще гастролира в града под тепетата в последната фестивална вечер - на 14 август (неделя).

Другото силно открояващо се име е Aerea Negrot от Венецуела, а от Белгия идват "Brussels Pony Club" и топпродуцентът DkA. Друг интересен акцент в програмата на "Electric Orpheus" идва от сцената в Лондон - артистичната, скандална и необуздана Gaff-E. "Electric Orpheus" не може да подмине и една от най-горещите в света електронни сцени на планетата - тази в Берлин. "spAceLex", продуцент от берлинския лейбъл Mond Musik и съосновател на Frisbee Records, чиято музика заема широк спектър от космическо диско и синт-уейв до lo-fi поп, ще направи диджей сет и заедно с Andrea Noce от Италия ще представят общия си електронен проект на живо в Пловдив. От Берлин се включват и бурните дами Snow (Snovit Hedstierna) и Purita D, които ще ни залеят с подобаваща доза хаус и техно. От Берлин пристига и Andre Pahl, известен със своите Сафари миксове - необятни пътувания през забравени пустини и далечни галактики. От Хамбург пък идва електронният дует на живо "Fumus & Nebula", а от Осака японското чудо на електронната музика Mori Ra.

Честта на България на фестивала "Еlectric Orpheus" пък ще бранят Еmil DoesnТt Drive и Clipper, част от DJ тройката Disco Comrades, Aki Vanderlay и електронно-акустичното дуо на Тодор Жичков и Александър Бийтенберг, част от родния лейбъл Big Banda. Българската техносцена ще бъде представена от техно-визуалното дуо RoboKnob, които ще видим в петък и събота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура