Събитията в Турция спряха танцьори от Грузия за фолклорния фестивал в Пловдив

Известен грузински танцов ансамбъл няма да пристигне в Пловдив за участие в 22-ото издание на международния фолклорен фестивал в града под тепетата заради събитията в Турция и затруднения, свързани с ограничения във визовия режим, съобщиха организаторите на събитието.

То ще се проведе от 1 до 5 август, а за участие в него в Пловдив идват представителни фолклорни, музикални и танцови състави от Мексико, Италия, Унгария, Гърция, Румъния и Сърбия. С незабравима феерия от цветове и ритми те ще представят красотата и уникалността на фолклора си пред жителите и гостите на Пловдив. Всяка вечер от 17.30 часа ще се провеждат дефилета на участващите трупи, които ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Малката и Голямата главна улица и ще стигат до сцената на площад "Стефан Стамболов", където ще изнасят кратки концерти.

Официалните представяния обаче ще са всяка вечер от 20 часа на сцената на Античния театър при вход свободен.

Символичен домакин на 22-ото издание на фестивала "Пловдив 2016" е фолклорен ансамбъл "Тракия", а от българска страна в програмата ще се включат формация "Елика" и танцови състави, участвали в надиграването "Хопни ми-тропни ми". Специални гости на фестивала на 4 август ще са танцьорите от фолклорна асоциация "Каракачани - Тракия" от Гърция.

Освен концертите в Пловдив се предвиждат представления и в други градове от областта - на 2 август трупите от Румъния, Гърция и Сърбия ще гастролират в Асеновград, а на 3 август танцьорите от Унгария ще се вихрят в Хисаря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини