2500 евро/кв. в най-желания жилищен район на София В центъра има сделки за 2000 евро/кв.м.

Жълт код за сняг и поледици в осем области на страната утре

Владо Николов се завръща във „Фермата“

Жалко! Националният стадион остана празен за мача на годината

Магнитски може да е бил отровен

Четиримата пострадали при дерайлирането на влака са без опасност за живота

Алергии мъчат 40% от българите Случаите на белодробна недостатъчност зачестяват

Трети сме в ЕС по пренаселени квартири Това е основа за сериозно развитие на пазара през следващите години, смятат брокери

Двама полицаи пострадаха при катастрофа с патрулка в столицата

Армията иска оферти за нови кораби Седем държави се включват в търга

Памела Андерсън се обиди на премиер

Университетската болница в Стара Загора остана без парно

Този протест отдавна не е на майките Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста

Шофьор разби с юмрук прозореца на кола след спор за предимство

Могат ли да ме уволнят дисциплинарно от разстояние?

714 служители на МВР напуснали за половин година

Свалят униформи заради промяна в закона

Основната причина: Свиване на социалните придобивки

Точно 714 служители са напуснали МВР от началото на годината. Това показва статистика на министерството, предоставена на фондация “Общество и сигурност”. Едва 20 процента са си тръгнали заради пенсия или навършване на пределна възраст.

“Притеснителен е и броят на служителите, напуснали системата по собствено желание, на смъртните случаи и напусналите поради заболяване”, коментираха от фондацията. Според синдикалисти причината за масовото тръгване е заради свиване на социалните придобивки на служителите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

От януари до края на юни т.г. 333-ма служители са напуснали МВР по собствено желание. 43-ма униформени били дисциплинарно уволнени. 26 пък са починали, а осем си тръгнали по здравословни причини. 159 са свалили униформата по взаимно съгласие, съкращаване на щат или друга причина. Заради промените в закона 3168 души напуснаха МВР през м.г. Повече от две трети от тях бяха на оперативни длъжности с дългогодишен опит. “Те нямаха възможност да предадат своя опит. Работата им се върши от колеги, които стават в пъти по-натоварени, а оттам и по-неефективни”, коментираха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.