Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Словакия твърдо против джендъризма Ще приемем отделно законодателство за борба с насилието над жени, обеща премиерът Фицо

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

714 служители на МВР напуснали за половин година

Свалят униформи заради промяна в закона

Основната причина: Свиване на социалните придобивки

Точно 714 служители са напуснали МВР от началото на годината. Това показва статистика на министерството, предоставена на фондация “Общество и сигурност”. Едва 20 процента са си тръгнали заради пенсия или навършване на пределна възраст.

“Притеснителен е и броят на служителите, напуснали системата по собствено желание, на смъртните случаи и напусналите поради заболяване”, коментираха от фондацията. Според синдикалисти причината за масовото тръгване е заради свиване на социалните придобивки на служителите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

От януари до края на юни т.г. 333-ма служители са напуснали МВР по собствено желание. 43-ма униформени били дисциплинарно уволнени. 26 пък са починали, а осем си тръгнали по здравословни причини. 159 са свалили униформата по взаимно съгласие, съкращаване на щат или друга причина. Заради промените в закона 3168 души напуснаха МВР през м.г. Повече от две трети от тях бяха на оперативни длъжности с дългогодишен опит. “Те нямаха възможност да предадат своя опит. Работата им се върши от колеги, които стават в пъти по-натоварени, а оттам и по-неефективни”, коментираха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.