Цветанов: Президентът-обединител трябва да има натрупан опит и авторитет

"Президентът-обединител трябва да има натрупан опит и авторитет", заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Плевен, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Той отбеляза, че ГЕРБ е една от малкото партии, която има реален политически живот, и винаги разчита на широка подкрепа от страна на българските избиратели.

Цветанов каза още, че ГЕРБ ще участва самостоятелно в президентските избори, "защото сме партия, която обича да носи отговорност".

"ГЕРБ винаги е защитавала евроатлантическата идентичност и на това ще заложим и в тези избори", заяви Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ смята, че няма нищо лошо номинацията да бъда свързана с политическа формация, защото даденият кандидат е имал възможност да бъде избран за депутат, кмет или участник в изпълнителната власт. По думите му това дава допълнителна представа на избирателя за неговите качества.

Цветан Цветанов посочва, че от февруари тази година досега са посетени всички областни центрове, за да бъде направен отчет и анализ на изборните резултати на ГЕРБ на местните избори. "Отчетността ни дава възможност да направим трезва оценка за резултатите и за това, което се очаква от нас в бъдеще", коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика