Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

На извънредно заседание парламентът ще разгледа промените в Закона за съдебната власт на второ четене

На извънредно заседание парламентът ще разгледа промените в Закона за съдебната власт на второ четене. Това е предвидено в програмата за работа на Народното събрание.

Извънредното заседание ще започне в 11 часа, а промените в Закона за съдебната власт са единствената точка в дневния ред.

Те са съобразени с основните положения на приетите от Народното събрание през 2015 година промени в конституцията и изпълняват мерките, предвидени в Актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа.

В законопроекта се предвидени проверки за почтеност и конфликт на интереси на съдии, прокурори и следователи и за установяване на действия, които накърняват престижа на съдебната власт, и такива, свързани с нарушаване на независимостта на магистратите.

Законопроектът предвижда съдиите, прокурорите и следователите да подават пред Инспектората към Висшия съдебен съвет декларация от две части за имущество и интереси.

С промените в Закона за съдебната власт се цели засилване на самоуправлението на съдилищата чрез нови функции на общите събрания на съдиите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.