Руският посланик: У нас все още гледат на България като държава на духа Не виждаме заплаха за интересите на Русия, която да идва от Балканите, каза Анатолий Макаров

Откриха 30 мигранти в камион в Северна Македония

Шофьор алкохолик отива за 17 месеца зад решетките

Илиян Илиев остава управител на ВиК-Шумен

Жители на три села блокираха пътя Перник – София заради водния режим

Бургас с нов паркинг за 50 коли

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Светофар падна на кръстовище в столицата

Глобиха бивш кмет 3000 лева за незаконно сметище

Приеха Андреа в болница на системи (СНИМКА)

Иззеха дете от приемно семейство, ожалило се, че го бият с пръчка

Дете, настанено преди 5 години в приемно семейство, е отнето от приемните родители и ще бъде настанено в Центъра за деца и младежи с увреждания във Велико Търново. Крутите действия са по решение на Окръжния съд в старата столица. Становището на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Преди около месец същото решение постановил друг състав на съда, но приемната майка обжалвала. Причина за изземването на детето били рани на крака и главата му. Пред социалните работници хлапето обяснило, че травмите са от нанесен побой от мъжа, с който живеела приемната му родителка Т.П.В.

Жената обжалвала с мотивите, че детето се било самонаранило, защото е буйно и често бягало от дома си. Според социалните работници, обаче, на които съдът се е доверил, детето е било бито с пръчка от В. Г., който съжителствал с приемната майка. Потърпевшото дете показало и синината на крака и следи по главата си от ударите.

„Вън от инцидента, залегнал като основание на искането, по делото безспорни и изнесени, в значителна степен от самия приемен родител, са факти, които правят несъвместима с интереса на детето досегашната мярка за защита. В обобщен вид тези факти – нараняване, буйно поведение на детето, бягства от дома, налагат извод за неспособност на приемния родител да се справя с отглеждането и възпитанието на детето. Както е изтъкнал и първостепенният съд, точно буйният характер на детето налага по-специфични грижи и внимание, за да се осуети опасността от самонараняване и от прояви, несъвместими с възпитанието на детето. Доколкото такива грижи приемният родител не доказва, а напротив – опитва се да отклони отговорността за инцидента с физическата саморазправа”, пише в мотивите на съда.

В становището си магистратите са категорични, че е наложително да бъде постановена мярка – настаняване в Центъра за деца и младежи с увреждания във Велико Търново. Тя е в интерес на Решение не подлежи на обжалване. Междувременно пък жената е лишена от статута на приемна майка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.