„Ислямска държава” разпространи видео с атентатора от Ансбах

„Ислямска държава” разпространи видео, на което твърди, че е заснет нападателят от Ансбах и заканата му за самоубийствен атентат, съобщи БТВ.

Видето започва с надпис, че ще говори Мохамед Далеел. На кадрите се вижда мъж, загърнат с черен шал през лицето. В обръщението си той заявява своята вярност към лидера на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади и че възнамерява да осъществи "операция мъченичество" в баварското градче.

Достоверността на видеото няма как да бъде потвърдена, но се разпространява от информационната агенция на „Ислямска държава”.

Нападението в германския град Ансбах е атентат, а нападателят е джихадист, обяви вчера баварската полиция. Разследващите са открили в лаптопа на 27-годишния сириец видеа, свързани с "Ислямска държава", и инструкции за направата на самоделна бомба. В мобилния му телефон е намерено видео, в което той се заклева във вярност на лидера на ИДИЛ Абу Бакр ал-Багдади.

Много доказателства говорят за ислямистки характер на деянието, обяви вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман.

Сириецът се е регистрирал първо в България и се е подготвяла депортацията му у нас. Той не бил депортиран за България поради "психическата му нестабилност", заяви министърът на вътрешните работи на Германия Де Мезиер вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят