Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Лондон улеснява с визи експерти

ДАНС по следите на коронавируса Мерки срещу заразата, идваща от Китай

Удължиха бедственото положение в Община Перник заради водната криза

Българинът доплатил 4 млрд. за лекарства Първи сме в ЕС по разходи за медикаменти

220 милиона долара за екшън комедията „Лоши момчета завинаги” Филмът се представя над очакванията

СЗО промени оценката си за коронавируса, вече го смята за високорисков

Турски хакери в мащабна кампания от името на Анкара Властите в Кипър, Гърция, Ирак и Албания на мушка

Самоубилият се пред ДАНС отвлякъл самолет през 1981 г. Емил Крумов трябвало да дава показания за „Луков марш”

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 28 януари 2020

Борисов: Длъжни сме да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново

Турските домати пълни с пестициди Изследване откри 56 забранени вещества в зеленчуци

Пожарникари уловиха змия в домашно мазе в Сливен

Първа жертва на коронавирус в Пекин

Митничари иззеха 750 литра алкохол от незаконен домашен казан

Разкриха и помещение за нелегална продажба на тютюн за наргиле в склад за сувенири


Митничари иззеха 750 литра алкохол от незаконен домашен казан, съобщават от МВР.

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ при Митница Варна задържаха незаконно съоръжение за дестилиране на етилов алкохол, както и 750,5 л. алкохол без документи за платен акциз. Съоръжението е установено в частен имот, намиращ се във вилна местност Галата, край Варна, в момент на изваряване на ракия. В хода на извършената проверка в имота са намирени общо 750,5 литра алкохол. В помещението, където се изварявала ракията служителите установяват два почти пълни бидона с вместимост съответно 200 л. и 120 л., както и седем стъклени дамаджани по 5 литра. В съседно помещение, в същия имот, митническите служители се натъкват на други четири бидона с вместимост по 120 литра.

Собственикът на имота заявил, че цялото количество етилов алкохол – ракия е за лични нужди и не е знаел, че извършва нарушение, изварявайки в дома си. От задържания нелегален алкохол са взети проби за лабораторен анализ, работата по случая продължава.

Агенция „Митници“ напомня, че ракия може да бъде изварявана от частни лица само в специализирани обекти за дестилиране. Съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове ракията може да бъде използвана само за лично потребление и не може да бъде търгувана. За изваряването на количество до 30 литра се дължи намалена акцизна ставка, а за количества над този лимит – пълният размер на акциза.

Междувременно митнически служители разкриха склад за нелегална продажба на тютюн за наргиле без платен акциз в Бургас.

 Специализираната операция е извършена след проследяване на обяви в интернет за продажба на тютюневи изделия от юридическо лице с адресна регистрация в Бургас, без фирмата да има издадено разрешение за такава търговия по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към Митница Бургас посещават като „клиенти“, нает от фирмата склад за търговия на едро в Бургас.

Складът е за сувенири, играчки, домашни потреби. Митническите служители установяват на място, че на отделни рафтове в склада са изложени с етикети и цени опаковки тютюн за наргиле с различни аромати, след което извършват контролна покупка на търговско количество от предлагания тютюн за наргиле.

Продавачът в склада им доставя 100 кутии тютюн за наргиле без български акцизен бандерол. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в склада общо 420 кутии тютюн за наргиле в търговски опаковки по 50 грама – всички без акцизен бандерол, с аромат на ябълка, мента, лимон, банан, диня и др. Иззетото количество тютюн за наргиле без акцизен бандерол е с общо тегло 21 кг. Взети са проби за лабораторен анализ.

Работата по случая продължава. Фирмата подлежи на имуществена санкция по Закона за акцизите и данъчните складове- двойният размер на дължимия акциз за иззетия тютюн, който в случая е 6 384 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.