Три коли се удариха във верижна катастрофа до Софийския университет

Фандъкова покани Владимир Кличко в София

Мистър София поти Джерард Бътлър във фитнеса Холивудската звезда не отказва на фенките

Борисов пред Порошенко: Винаги сме били за спазването на Минските споразумения, вълшебната дума е “мир”

Най-екзотичното мъжко хоби Бивш военен с първа общинска градина от бонсаи в Шумен

Сигнал за бомба стресна Киев

Путин поиска от новото правителство промени във всички области

Ердоган призова турците: Сменяйте доларите и еврото с лири

Слънчево с кратки превалявания

НАТО и Русия се срещат на 31 май

“Илинденска Македония” отпадна, Скопие и Атина продължават преговорите в Брюксел

100 кила крие новото гадже Двамата влюбени се усамотили в Лещен

Започна срещата на Борисов с Порошенко

Общинският съветник от БСП Борис Цветков поздрави 65 ОУ в с. Бусманци по случай 140-ата му годишнина

Венци Стефанов – от приятел до враг на “Левски” Босът на "Славия" се върти около кръга на Гриша Ганчев

Митничари иззеха 750 литра алкохол от незаконен домашен казан

Разкриха и помещение за нелегална продажба на тютюн за наргиле в склад за сувенири


Митничари иззеха 750 литра алкохол от незаконен домашен казан, съобщават от МВР.

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница Варна задържаха незаконно съоръжение за дестилиране на етилов алкохол, както и 750,5 л. алкохол без документи за платен акциз. Съоръжението е установено в частен имот, намиращ се във вилна местност Галата, край Варна, в момент на изваряване на ракия. В хода на извършената проверка в имота са намирени общо 750,5 литра алкохол. В помещението, където се изварявала ракията служителите установяват два почти пълни бидона с вместимост съответно 200 л. и 120 л., както и седем стъклени дамаджани по 5 литра. В съседно помещение, в същия имот, митническите служители се натъкват на други четири бидона с вместимост по 120 литра.

Собственикът на имота заявил, че цялото количество етилов алкохол – ракия е за лични нужди и не е знаел, че извършва нарушение, изварявайки в дома си. От задържания нелегален алкохол са взети проби за лабораторен анализ, работата по случая продължава.

Агенция „Митници” напомня, че ракия може да бъде изварявана от частни лица само в специализирани обекти за дестилиране. Съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове ракията може да бъде използвана само за лично потребление и не може да бъде търгувана. За изваряването на количество до 30 литра се дължи намалена акцизна ставка, а за количества над този лимит – пълният размер на акциза.

Междувременно митнически служители разкриха склад за нелегална продажба на тютюн за наргиле без платен акциз в Бургас.

 Специализираната операция е извършена след проследяване на обяви в интернет за продажба на тютюневи изделия от юридическо лице с адресна регистрация в Бургас, без фирмата да има издадено разрешение за такава търговия по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” към Митница Бургас посещават като „клиенти”, нает от фирмата склад за търговия на едро в Бургас.

Складът е за сувенири, играчки, домашни потреби. Митническите служители установяват на място, че на отделни рафтове в склада са изложени с етикети и цени опаковки тютюн за наргиле с различни аромати, след което извършват контролна покупка на търговско количество от предлагания тютюн за наргиле.

Продавачът в склада им доставя 100 кутии тютюн за наргиле без български акцизен бандерол. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в склада общо 420 кутии тютюн за наргиле в търговски опаковки по 50 грама – всички без акцизен бандерол, с аромат на ябълка, мента, лимон, банан, диня и др. Иззетото количество тютюн за наргиле без акцизен бандерол е с общо тегло 21 кг. Взети са проби за лабораторен анализ.

Работата по случая продължава. Фирмата подлежи на имуществена санкция по Закона за акцизите и данъчните складове- двойният размер на дължимия акциз за иззетия тютюн, който в случая е 6 384 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.