Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: Няма да подам оставка

Президентът на Република Сръбска глобен за превишена скорост в Хърватия

Началникът на планинските спасители: Индивидуалната лавинна екипировка навлиза все повече у нас

Започва Великият пост

Лишени от свобода превзеха затвор в Рио де Жанейро

Надраскаха със свастики полското посолство в Израел

Саудитките вече имат право на собствен бизнес

Британски кметове на посещение в Брюксел, искат разговори за Брекзит

Сирийската армия влиза в Арфин Кюрдите искали от Дамаск противовъздушна отбрана срещу Турция

Виктор Орбан обяви Унгария за “последния бастион срещу ислямизацията в Европа”

Ще вали почти в цялата страна

Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Дадоха на съд управител и склададжия заради смъртта на работник

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу управител и началник склад, нарушили нормите за безопасност на труда и по непредпазливост причинили смъртта на работник.

Обвинението срещу двамата е за това, на 29 юни 2010 г. в склад за изкупуване на черни и цветни метали на “Мулти трейд” ЕООД в Свищов, Емил Б./41/ като управител на дружеството и Живка Х./63/, която била началник склад нарушили нормите и правилата по охрана и безопастност на труда. Те не предоставили специално облекло и лични предпазни средства на Осман С.Допуснали работникът при извършените огневи работи чрез газ-кислородно рязане на метал, да не използва лични предпазни средства за защита на тялото. Не направили инструктаж и допуснали извършването на газорезни работи в резервоар, в който е имало леснозапалими и горими течности, преди вместимоста му да бъде изпразнена и почистена.

58-годишният Осман С.работел като резач на метал. В злополучния ден в пункта била предадена метална цистерна, в която била съхранявана нафта. Веднага след това, пострадалият, в изпълнение на служебните си задължения, се заел с рязането на цистерната. Работникът бил облечен с предоставеното му обикновено облекло и нямал лични предпазни средства. Преди да започне газ-кислородното рязане, пострадалият не почистил вместимостта на съда, в който преди се съхранявано дизеловото гориво. След като предприел рязането, избухнал пожар и цистерната се взривила. Пламъците обхванали дрехите на Осман С. Пострадалият работник бил откаран в “Многопрофилна болница за активно лечение” АД гр. Русе.Той обаче получил усложнение на заболяването, вследствие на което състоянието му се влошило и на 16 юли 2010 г починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.