Каракачанов: България е външна европейска граница и Европа трябва да се ангажира със защитата ѝ не само с финансови средства, но и с жива сила и техника

“България е външна граница на Европа и тя трябва да се ангажира със защитата на своята външна европейска граница, като подпомага не само със финансови средства, но и с жива сила и техника”, каза съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов

„Защитата на българската граница не е само проблем на България, тя е проблем на Европа“, посочи той, цитиран от “Фокус”. Според Красимир Каракачанов трябва да се търси общо решение за защита на границите по ясен и категоричен начин, а границите трябва да бъдат категорично затворени за нелегално преминаване.

По повод Дъблинското споразумение лидерът на ВМРО коментира, че няма вечни документи, а има договори, които се правят, за да вършат някаква работа и да решават някакъв обществен проблем. По думите му, когато даден договор не решава проблем, трябва да бъде преразгледан. „Редица премиери на други европейски държави смятат, че Дъблинското споразумение не решава проблемите с нелегалната емиграция. Редно е да се преразгледа, да се вземат нови мерки, които да гарантират сигурността на Европа“, подчерта Красимир Каракачанов.

„Това, което се случва в Турция, отваря възможността България да бъде първата страна, която ще бъде залята с огромен брой нелегални емигранти“, допълни той. „Виждате това, което се случи в Германия – един човек, който е регистриран в България и трябваше да ни бъде върнат обратно. Представете си, че беше върнат преди 2 седмици и беше извършил терористичен акт на територията на България. Следователно трябва да се мисли прагматично и с перспектива“, коментира съпредседателят на ПФ. „България би следвало да заяви и това е моя призив към изпълнителната власт, че замразява изпълнението на Дъблинското споразумение до намирането на правилните, адекватни решения, които ще гарантират сигурността на всички европейски държави, включително и България“, заяви Красимир Каракачанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.