От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Николай Ненчев: Ще проведем съвместно учение на българо-гръцката граница, с което ще демонстрираме единство и сила

„Имаме общи констатации по отношение на бежанската криза, на зачестяващите напоследък терористични актове. Съгласихме се да проведем съвместно учение на нашите Специални части на българо-гръцката граница, с което ще демонстрираме единство и сила“, каза след приключването на двустранните разговори министър Ненчев на официална среща с гръцкия министър. Той заяви, че двете ни страни споделят позицията, че не опазват единствено собствените си граници, а тези на Европейския съюз.

Министрите на отбраната на България и Гърция Николай Ненчев и Панайотис Каменос проведоха среща днес, 26 юли, в рамките на официалната визита на министър Каменос в България.

По време на срещата е постигнато съгласие за изразяване на общи становища по конкретни въпроси както пред Европейския съюз, така и на предстоящата през октомври среща на НАТО. От гръцка страна е заявена готовност да бъде подкрепено евентуално искане на България за засилване на присъствието на сили на Алианса в акваторията на Черно море, с оглед възпиране на насочени към територията на страната ни бежански потоци.

„Имаме обща воля за справяне с всяко едно от предизвикателствата, пред които днес сме изправени“, каза министър Ненчев.

„България и Гърция са стоманена връзка между Запада и Изтока. Тясното ни отбранително сътрудничество, общата ни позиция в Европейския съюз и НАТО очертават една политика на стабилността за Средиземноморието, Европа и целия Западен свят“, заяви министърът на националната отбрана на Гърция. Той акцентира върху съвместните усилия, които се полагат за справяне с миграционния проблем. „Като уважаваме човешките права, сме длъжни да работим заедно с цел – от една страна да гарантираме човешкия живот, а от друга страна – да се спре тази вълна към Запада“, каза още министър Каменос и заяви, че България и Гърция очакват да получат нужната подкрепа от ЕС и НАТО.

По време на срещата между двете делегации бяха обсъдени и въпроси, свързани с отбранителната индустрия, военната информация и разузнаване, съобщиха от Министерството на отбраната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.