Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Обраха турист в резерват “Мадара”

Паркиран автомобил пламна внезапно

Откраднаха камион, превозващ 8 хил. билета за “Дисниленд” в Южна Калифорния

Цветанов на дискусия за новите закони за шофьорите: Защо да не сложим поне 3 камери на отсечка като София-Пловдив

Хванаха бургазлия да “готви” дрога в Сливен

Зам.-кметът на “Младост” Румен Русев пред “Труд”: Иванчева бавеше всичко

Третото дете на Кейт и Уилям е момче

Благоевград и още четири общини ще изграждат инсталации за преработка на отпадъци

Жандармеристката, уцелена от бомбичка: Това не успя да ме пречупи

Земеделски производител и авери нападнали младежи да признаят кражба на гориво

Плащаме по-скъпо и за по-некачествени храни от хората на Запад Ядем шоколад с по-малко какао, а децата ни - мляко с повече палма

Съветът на Европа: Общественото отношение към мигрантите и бежанците в България е отрицателно

Николай Ненчев: Ще проведем съвместно учение на българо-гръцката граница, с което ще демонстрираме единство и сила

„Имаме общи констатации по отношение на бежанската криза, на зачестяващите напоследък терористични актове. Съгласихме се да проведем съвместно учение на нашите Специални части на българо-гръцката граница, с което ще демонстрираме единство и сила“, каза след приключването на двустранните разговори министър Ненчев на официална среща с гръцкия министър. Той заяви, че двете ни страни споделят позицията, че не опазват единствено собствените си граници, а тези на Европейския съюз.

Министрите на отбраната на България и Гърция Николай Ненчев и Панайотис Каменос проведоха среща днес, 26 юли, в рамките на официалната визита на министър Каменос в България.

По време на срещата е постигнато съгласие за изразяване на общи становища по конкретни въпроси както пред Европейския съюз, така и на предстоящата през октомври среща на НАТО. От гръцка страна е заявена готовност да бъде подкрепено евентуално искане на България за засилване на присъствието на сили на Алианса в акваторията на Черно море, с оглед възпиране на насочени към територията на страната ни бежански потоци.

„Имаме обща воля за справяне с всяко едно от предизвикателствата, пред които днес сме изправени“, каза министър Ненчев.

„България и Гърция са стоманена връзка между Запада и Изтока. Тясното ни отбранително сътрудничество, общата ни позиция в Европейския съюз и НАТО очертават една политика на стабилността за Средиземноморието, Европа и целия Западен свят“, заяви министърът на националната отбрана на Гърция. Той акцентира върху съвместните усилия, които се полагат за справяне с миграционния проблем. „Като уважаваме човешките права, сме длъжни да работим заедно с цел – от една страна да гарантираме човешкия живот, а от друга страна – да се спре тази вълна към Запада“, каза още министър Каменос и заяви, че България и Гърция очакват да получат нужната подкрепа от ЕС и НАТО.

По време на срещата между двете делегации бяха обсъдени и въпроси, свързани с отбранителната индустрия, военната информация и разузнаване, съобщиха от Министерството на отбраната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.