Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Верижна катастрофа на „Цариградско шосе“

Какво заплашили служителите на “Топлофикация” в случай на неповишаване на заплатите им?

Американските власти задържаха шестима граждани на Саудитска Арабия за стрелбата във Флорида

Вижте какво ще е времето днес

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Засилени мерки за сигурност преди 8 декември

Прощална премия от Боби Михайлов

Осем извода за икономическата политика България получи по-висок кредитен рейтинг

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 7 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

Николай Ненчев: Ще проведем съвместно учение на българо-гръцката граница, с което ще демонстрираме единство и сила

„Имаме общи констатации по отношение на бежанската криза, на зачестяващите напоследък терористични актове. Съгласихме се да проведем съвместно учение на нашите Специални части на българо-гръцката граница, с което ще демонстрираме единство и сила“, каза след приключването на двустранните разговори министър Ненчев на официална среща с гръцкия министър. Той заяви, че двете ни страни споделят позицията, че не опазват единствено собствените си граници, а тези на Европейския съюз.

Министрите на отбраната на България и Гърция Николай Ненчев и Панайотис Каменос проведоха среща днес, 26 юли, в рамките на официалната визита на министър Каменос в България.

По време на срещата е постигнато съгласие за изразяване на общи становища по конкретни въпроси както пред Европейския съюз, така и на предстоящата през октомври среща на НАТО. От гръцка страна е заявена готовност да бъде подкрепено евентуално искане на България за засилване на присъствието на сили на Алианса в акваторията на Черно море, с оглед възпиране на насочени към територията на страната ни бежански потоци.

„Имаме обща воля за справяне с всяко едно от предизвикателствата, пред които днес сме изправени“, каза министър Ненчев.

„България и Гърция са стоманена връзка между Запада и Изтока. Тясното ни отбранително сътрудничество, общата ни позиция в Европейския съюз и НАТО очертават една политика на стабилността за Средиземноморието, Европа и целия Западен свят“, заяви министърът на националната отбрана на Гърция. Той акцентира върху съвместните усилия, които се полагат за справяне с миграционния проблем. „Като уважаваме човешките права, сме длъжни да работим заедно с цел – от една страна да гарантираме човешкия живот, а от друга страна – да се спре тази вълна към Запада“, каза още министър Каменос и заяви, че България и Гърция очакват да получат нужната подкрепа от ЕС и НАТО.

По време на срещата между двете делегации бяха обсъдени и въпроси, свързани с отбранителната индустрия, военната информация и разузнаване, съобщиха от Министерството на отбраната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.