Убиецът на инвалиди в Япония е предлагал на парламента инвалидите да бъдат подлагани на евтаназия

Мъжът, заподозрян в извършването на клане в дом за хора с увреждания в японския град Сагамихара, при което загинаха 19 души, а още мнозина бяха ранени, е изпращал два пъти писмо до председателя на японския парламент Тадамори Ошима, пише Mainichi Shimbun.

Източник от разследването съобщи, че в писмата е било призовавано за „общество, в което хората с увреждания могат да бъдат подложени на евтаназия“. Източник от парламента, който е чел писмото, съобщи, че то само по себе си е представлява предупреждение за убийство. В писмото се е съдържало името на заподозрения Сатоши Уематсу, както и адреса му.

Според полицията мъжът е посещавал през февруари официалния офис на председателя на парламента и е заговорил пазещия го полицай с молба да предаде писмото лично, но полицейският служител отказва. Ден по-късно Уематсу посещава отново офиса с писмото и този път то е прието. Писмото е било написано на ръка поне на три листа хартия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.