Фенове на „Звезда“ биха полицаи и плажуващи (обзор)

Фенове на „Цървена звезда“ не успяха да стигнат до Разград за мача от третия квалификационен кръг на Шампионската лига с „Лудогорец“. Причината - 45 сръбски ултраси бяха арестувани след сбивания в района на Бургас. Първо полицаи пострадаха, след като се отзоваха на сигнал за сбиване в Слънчев бряг, в което участваха фенове на „Звезда”. На място бе изпратен велопатрул, но минути по-късно и на двамата униформените трябваше да се оказва помощ, тъй като сърбите ги нападнаха.

В отговор към мястото на инцидента бяха пренасочвани всички налични полицейски служители в района. Двама униформени от Бургас пострадаха, като единият е с порезна рана около 10 см в теменната област, получена след удар с... полицейска палка.

В помощ на служителите на реда се включиха и плажуващи, като трима от тях също са с рани от инцидента. Един дори беше откаран в болница. Ново подкрепление от полицията стресна сърбите и те са разбягаха.

Малко по-късно фенове на „Звезда“ вилняха и в Несебър. Там хулиганите набили таксиметров шофьор и счупили стъклото на автомобила му. Пострадали и двама български граждани, които опитали да спасят водача.

По инцидентите има образувани две дела, като са задържани общо 45 футболни фенове на „Цървена звезда”. От тях само 16 са с установена самоличност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ